Casă făcută scrum, reconstruită cu ajutorul voluntarilor. „Ceea ce focul poate mistui, omul poate reconstrui“ VIDEO

0
Publicat:

Trei copii, de 6, 9 și 10 ani, părinții lor și un bunic bătrân și bolnav din Galați nu mai au unde să locuiască, din cauza unui incendiu devastator. Mai mulți voluntari s-au mobilizat pentru a le construi o casă nouă.

Familia Chiriac va avea o casă nouă, construită cu ajutorul voluntarilor FOTO: Adrian Pîrvu
Familia Chiriac va avea o casă nouă, construită cu ajutorul voluntarilor FOTO: Adrian Pîrvu

În urmă cu două săptămâni, un incendiu violent a lăsat familia Chiriac, din satul Movileni (Galați), de lângă orașul Galați, fără un acoperiș deasupra capului. Casa în care locuiau șase suflete a fost făcută scrum, nemaiputând fi salva absolut nimic.

Drama prin care trece această familie l-a impresionat pe Sorin Adrian Pîrvu, director ANIF Galați, care împreună cu un coleg de-al său de muncă, Iulian Vițel, originar din comuna Şendreni, au decis să contribuie la refacerea căminului mistuit de foc.

„Prietenul meu Iulian Vițel m-a rugat să-l însoțesc la familia Chiriac pentru a da o mână de ajutor în urma incendiului care le-a afectat grav gospodăria… și așa am cunoscut-o pe fetița mijlocie, Cristina. S-a scris în presă, lumea a compătimit familia, dar drama nu se oprește atunci când știrile nu mai rulează la televizor.

Uitându-mă în ochii Cristinei, am realizat că mereu putem face ceva mai mult pentru a ne scoate din impas semenii. Dumnezeu m-a ajutat din plin și vreau să dau mai departe binele pe care l-am primit. Cu câte puțin de la fiecare dintre noi se pot face lucruri mari și sunt convins că vom reuși împreună să redăm speranța și un cămin acestei familii greu încercate”, spune Adrian Pîrvu, directorul ANIF Galați.

Fetița Cristina, lângă casa mistuită de flăcări FOTO: Adrian Pîrvu
Fetița Cristina, lângă casa mistuită de flăcări FOTO: Adrian Pîrvu

În jur de 70.000 de lei este suma necesară pentru construirea unei case, iar pentru strângerea sumei, cei doi au organizat mai multe evenimente caritabile. 

„E o acțiune laborioasă și costisitoare, dar merită tot efortul. Cei care doresc să dea o mână de ajutor sunt bineveniți să o facă indirect în cont sau direct lucrând efectiv alături de noi la construcția casei”, spune Adrian Pîrvu.

O casă nouă construită cu ajutorul voluntarilor FOTO: Adrian Pîrvu
O casă nouă construită cu ajutorul voluntarilor FOTO: Adrian Pîrvu

În urma evenimentului caritabil <Seara faptelor bune> s-a strâns suma de 4500 de euro. 

„Am reușit să ne strângem peste 100 de oameni darnici și dornici de a pune umărul la reconstrucția casei familiei Chiriac. Recunoștința mea se îndreaptă spre voi, cei care mă faceți să fiu mândru că sunt născut și crescut printre oameni cu suflet mare, oameni harnici care la nevoie sar în ajutorul aproapelui”, a scris Iulian Vițel, pe pagina sa de Facebook. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite