Canabis „crescut” în eprubetă, asta încercau să lanseze pe piaţa drogurilor din Galaţi trei traficanţi care au fost arestaţi VEZI VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii de la BCCO Galaţi au confiscat un kilogram de JWH-018
Poliţiştii de la BCCO Galaţi au confiscat un kilogram de JWH-018

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au prins în flagrant trei bărbaţi care plasau 750 de grame de JWH-18, un drog încadrat în categoria celor „de mare risc". Traficanţii aveau în stoc un kilogram de „marfă"

Poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi (BCCO), coordonaţi de procurorii D.I.I.C.O.T - Serviciul Teritorial Galaţi, i-au surprins în flagrant pe Adrian I. (29 ani), Ovidiu I. (38 ani) şi Radu C (18 ani), toţi din municipiul Galaţi, în timp ce încercau să vândă 750 grame de JWH-18, un drog încadrat în categoria „de mare risc".

Ulterior, poliţiştii au percheziţionat domiciliile celor trei traficanţi şi au descoperit ascunse încă 250 de 250 grame din aceeaşi substanţă stupefiantă.

„Din cercetările efectuate, a rezultat că drogurile au fost aduse din Italia de către Ovidiu I. şi că, în perioada februarie - iulie 2012, cei trei traficanţi au comercializat, pe raza judeţului Galaţi, mai multe doze din drogul respectiv", a precizat comisar Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Procurorii D.I.I.C.O.T. i-au reţinut pe cei trei suspecţi pe bază de ordonanţă şi, în cursul zilei de joi, aceştia au fost prezentaţi magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă pentru trafic de droguri de mare risc.

Vă întrebaţi cu siiguranţă ce este JWH-018, drogul a cărui denumire aduce mai degrabă cu indicativul vreunei substanţe secrete. Toată lumea a auzit de cocaină, heroină, ecstasy şi de canabis, nu însă de şi de canabis sau marijuana sintetică.

Acele iniţiale misterioase, „JWH", provin de la numele profesorului american John W. Hoffman, care, în anul 1995, a sistetizat 100 de grame dintr-o substanţă cu formulă chimică şi efecte asemănătoare celei care provoacă efectele drogului natural.

Deşi substanţa a fost destinată utilizării în medicină pentru calmarea durerilor intense, producătorii clandestini de droguri au început s-o fabrice în scopuri deloc benefice sănătăţii, pentru profit. Astfel, cu această substanţă sintetică se poate impregna orice plantă uscată şi măcinată, care, fumată, provoacă aceleaşi efecte ca şi marijuana.

Acest gen de drog se comercializează sub denumirea de spice, iar în România este încadrat în categoria drogurilor de mare risc. Este de remarcat faptul că „originalul", natural, adică marijuana sau canabisul este considerat de legiuitori „drog de risc", adică mai puţin periculos decât imitaţia sintetică.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite