Birocraţia costă. Cât va cheltui în 2015 Primăria Galaţi pentru corespondenţa poştală cu locuitorii oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Licitaţia, organizată prin sistemul electronic de achiziţii publice, a fost adjudecată de Poşta Română la un preţ cu 30% mai mic decât cel de plecare.

Cine crede că mişcarea zecilor de tone de hârtii pe care Primăria Galaţi le generează şi le transmite anual  contribuabililor este o bagatelă, se înşeală.

În urmă cu câteva zile, a fost finalizată pe SEAP (Sistemul electronic de achiziţii publice) licitaţia pentru activitatea de distribuire a corespondenţei municipalităţii gălăţene. Contractul a fost adjudecat de Compnania Naţională Poşta Română, cu 434,287 lei (aproape 100.000 de euro), cu 30% la sută mai puţin decât suma de plecare stabilită prin caietul de sarcini.

La un calcul sumar, rezultă că fiecare familie din Galaţi va „subvenţiona” administraţia publică locală cu circa un euro (prin taxele plătite, evident), în vederea bunei desfăşurări a „circuitului hârtiilor în natură”. Socotit la tariful standard de un leu pe scrisoare simplă cu greutatea de până la 20 de grame, rezultă că suma acoperă expedierea a 434.000 de scrisori, respectiv câte patru epistole pentru fiecare familie cu domiciliul stabil în oraş.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite