Bătălie preelectorală cu pari şi bâte, soldată cu fracturi şi dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul a doi candidaţi la primării gălăţene din comune diferite (soţ şi soţie) i-a învăţat minte pe lipitorii de afişe ai contracandidaţilor părinţilor săi şi s-a ales cu dosar de cercetare penală pentru lovire şi alte violenţe.

Patru tineri, simpatizanţi ai formaţiunii politice Alianţa Pentru Progres (APP), au fost pedepsiţi de „concurenţă" pentru că au lipit afişele electorale ale celor pe care-i susţin.

Pedeapsă aspră, cu bâtele, în urma căreia lipitorii de afişe ai Alianţei pentru Progres (APP) au ajuns la Urgenţe.

Aşteptând să fie consultaţi la Serviciul de Medicină Legală pentru a li se elibera certificatele cu care urmează să dovedească în instanţă gravitatea şi implicit vinovăţia agresorilor, cei patru tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 27 de ani, au povestit filmul nedoritelor evenimente.

„Pe la ora şapte seara, am plecat nouă inşi să lipim afişe. Cinci am plecat cu un microbuz. Am pus afişe pe stâlpi în Folteşti şi apoi în continuare tot aşa spre Galaţi. În Tămăoani, am văzut că ne urmăreau unii cu o Dacie papuc. După ce am terminat şi acolo s-au luat dupa noi. Între vânători şi Metro, pe la 11 noaptea, Dacia s-a apropiat şi ne-a luat faţa ca să ne oprească. Când eu am coborât să văd ce vor, aia trei din papuc s-au dat jos cu bâte şi au început să mă lovească, apoi au dat şi în maşină şi în ceilalţi băieţi. Mie mi-au rupt mâna pentru că au zis că le-am rupt afişele lor, dar nu-i adevărat", ne-a povestit Robert, de 27 de ani, şoferul microbuzului.

Şi ceilalţi trei tineri care aşteptau în faţa Laboratorului de Medicină Legală au susţinut spusele colegului lor de campanie electorală şi au precizat că bătăuşii sunt din comuna Frumuşiţa, unul dintre aceştia fiind fiul a doi candidaţi, soţ şi soţie, la primăriile din două commune gălăţene în care victimele agresiunii au lipit afişe.

„În seara zilei de 15 mai a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii Secţiei 1 de Poliţie Rurală au fost sesizaţi despre faptul că pe raza comunei Frumuşiţa a avut loc un incident între două grupuri de susţinători ai unor candidaţi din partide politice diferite, cu privire la dezlipirea unor afişe electorale. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, urmând ca în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale să se propună soluţie legală prin unitatea de parchet", a precizat comisar Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi şi al Centrului Judeţean de Comunicare Galaţi


adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Galaţi despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite