Avertismentul dr. Radu Ţincu: Nu este exclus să apară o nouă variantă a virusului în România. Experţii sunt îngrijoraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Radu Ţincu , sursa: Arhivă Adevărul
Dr. Radu Ţincu , sursa: Arhivă Adevărul

Radu Ţincu, medic de Terapie Intensivă-Toxicologie la Spitalul Floreasca din Bucureşti, susţine că o nouă variantă virală ar putea să pună în pericol întreaga Europă. Medicul afirmă că este nevoie de o imunitate colectivă de 70 la sută într-un interval de maximum 6-8 luni, nu doi ani şi jumătate, precum a estimat OMS.

   „Dacă se va ajunge la acea imunitate colectivă în doi ani şi jumătate, ea ea este inutilă. Pentru că este nevoie de o imunitate colectivă de 70 la sută într-un interval de maximum 6-8 luni pentru ca să putem întrerupe lanţul de transmitere a virusului în comunitate”, afirmă dr. Radu Ţincu.

 Specialistul a vorbit şi de motivele pentru care reprezentanţii OMS au venit în România. Aceştia sunt îngrijoraţi de riscul apariţiei unei noi tulpine a coronavirusului. „Există oricând riscul ca o nouă variantă să nu mai fie sensibilă la anticorpii produşi în urma vaccinării”, susţine medicul.

 „Nu este excus să apară o nouă variantă virală. Din păcate acest lucru i-a şi determinat pe cei de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii să vină în România. În primul rând pentru că pandemia a scăpat de sub control, suntem pe primul loc la mortalitate raportat la milionul de locuitori. În al doilea rând, îi îngrijorează situţia epidemiologică din România pentru că o nouă variantă virală care ar putea să apară în ţara noastră ar putea pune în pericol evoluţia pandemiei în întreaga Europă. Ştim că variantele virale noi apărute au contagiozitate mai mare. Acest lucru ştim din valurile precedente. Există oricând riscul ca o nouă variantă să nu mai fie sensibilă la anticorpii produşi în urma vaccinării”, a declarat dr. Ţincu, marţi, la Digi 24.

 Pentru ca ritmul de vaccinare să crească în România, medicul susţine că trebuie schimbată strategia de comunicare, iar Biserica să se implice mai mult şi să se folosească informaţii ştiinţifice. 

 „În primul rând, trebuie comunicare. Faptul că unul din doi români nu sunt convinşi de eficienţa şi beneficiile vaccinului ne arată că e nevoie de comunicare. Puterea exemplului văd că nu este suficientă pentru români. (…)Cred în continuare, având în vedere că o parte din explicaţiile celor care sunt retincenţi au rădăcini în zona mistică şi religioasă, că este nevoie de o mai mare implicare a Bisericii în campanie de informare corectă”, este concluzia dr. Radu Ţincu. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Propunerea controversată a unui pneumolog pentru tranşarea crizei COVID:„Sănătate cu forţa nu se poate”

 

Medic psihiatru, despre şcoala online:„Nu a dus niciun beneficiu. Va crea nişte viitori tineri antisociali”

 

 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite