Autorităţile au decis astăzi închiderea circulaţiei rutiere pe bulevardul Oţelarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficul greu incomodează lucrările, mai ales la ore de vârf, când maşinile circulă bară la bară Foto: Marius Mototolea
Traficul greu incomodează lucrările, mai ales la ore de vârf, când maşinile circulă bară la bară Foto: Marius Mototolea

Măsura restrictivă are ca scop evitarea producerii de noi accidente de muncă pe parcursul lucrărilor de modernizare a acestei străzi. Deja un muncitor a murit pe şantierul deschis pe Oţelarilor, prins sub un mal de pământ surpat se pare şi din cauza trepidaţiilor părţii carosabile.

La câteva minute după producerea accidentului de muncă soldat cu moartea unui muncitor, marţi 17 aprilie, unul dintre inginerii de la Tancrad SA, firma de construcţii care realizează modernizarea străzii Oţelarilor, ne declara că tragedia s-a produs şi din cauză că nu a fost închisă circulaţia rutieră.

„Vedeţi şi dumneavoastră că trec autobuze, iată şi o cisternă, şi toate aceste autovehicule, care circulă la doi trei metri de malul înmuiat de ploaie, provoacă vibraţii. Chiar şi autoturismele", ne-a declarat cel care a insistat să nu-i fie dezvăluit numele.

Dincolo de neregulile deja constatate de către specialiştii Inspectoratului Teritorial de Muncă, nereguli legate în special de asigurarea stabilităţii malurilor şanţului adânc de şase metri în care se montează o conductă magistrală de canalizare, autorităţile sunt conştiente de faptul că traficul rutier şi lucrările pe şantier nu se pot desfăşura în paralel fără consecinţe nedorite.

Din acest motiv, după cum ne-a informat Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei gălăţene, s-a solicitat închiderea bulevardului Oţelarilor pentru circulaţia rutieră, între strada Stadionului şi strada Victor Vâlcovici.

Decizia a fost luată astăzi Comisia pentru siguranţa circulaţiei ai cărei membri au decis că măsura restrictivă este justificată şi se va aplica şi pentru strada Stadionului, începând din data de 30 aprilie a.c..

Cum bulevardul Oţelarilor este una dintre cele mai importante artere rutiere ale municipiului Galaţi, cu un trafic intens, stabilirea unor rute ocolitoare care să poată prelua fluxul mare de autovehicule nu este chiar simplă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite