Au trecut ilegal frontiera, pe podul de gheaţă de pe Prut, dar au fost prinşi de poliţiştii de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi tineri au fost predaţi autorităţilor moldoveneşti. Foto: Poliţia de Frontieră
Cei doi tineri au fost predaţi autorităţilor moldoveneşti. Foto: Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din localitatea de frontieră Folteşti i-au prins pe cei doi tineri în apropiere de localitatea Vlădeşti şi i-au predat autorităţilor moldoveneşti pentru continuarea anchetei.

La sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei acţiuni de colaborare cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, poliţiştii de frontieră români au fost informaţi că două persoane încercă să treacă râul Prut şi să intre pe teritoriul României.

Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat, la scurt timp, pe direcţia localităţii de frontieră Vlădeşti, în apropierea malului românesc al râului Prut, două persoane de sex masculin, care nu-şi justificau prezenţa în zonă. În vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor, bărbaţii au fost conduşi la sediul sectorului.

În urma verificărilor specifice efectuate cu sprijinul autorităţilor din R. Moldova şi din declaraţiile bărbaţilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt cetăţeanii din Republica Moldova Oleg G. şi Nicolae R., în vârstă de 20 respectiv 22 ani, care au trecut pe podul de gheaţă format pe râul Prut, cu intenţia de a ajunge într-o altă ţară a Uniunii Europene în vederea găsirii unui loc de muncă. 

„Lucrătorii noştri au mai stabilit faptul că Oleg G. a mai fost depistat si în anul 2010 încercând să intre ilegal pe teritoriul României. Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria băbaţilor şi le-au întocmit lucrare penală lui Oleg G. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrarea în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României de către un străin declarat indezirabil ori căruia i-a fost interzis în orice mod dreptul de intrare sau de şedere în ţară , iar lui Nicolae R. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Vică Tănase.

La finalizarea cercetărilor bărbaţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite