Ateliere de creaţie organizate de Teatrul “Gulliver” de Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret şi  Ziua Mondială a Marionetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din spectacolul ”Punguţa cu doi bani” Foto: Teatrul Gulliver
Scenă din spectacolul ”Punguţa cu doi bani” Foto: Teatrul Gulliver

Anual, pe data de 20 martie, este aniversată Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret, promovată sub îndemnul “Du un copil la teatru, astăzi!”, la iniţiativa Asociaţiei Internaţionale a Teatrului pentru Copii şi Tineret, în timp ce ziua de 21 martie este recunoscută drept Ziua Mondială a Marionetei, la propunerea UNIMA (Uniunea Internaţională a Marionetiştilor), România fiind una dintre ţările fondatoare ale acesteia.

Cu acest prilej, păpuşarii de la Gulliver vor aduce pe scenă cea mai recentă premieră, spectacolul “Punguţa cu doi bani”, după Ion Creangă, de la ora 10,00, în zilele de 20 şi 21 martie. 

În plus, Teatrul Gulliver va organiza două ateliere de creaţie, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială nr. 26 Galaţi, în cadrul cărora participanţii vor avea ocazia să construiască păpuşi din pungi de hârtie sau să înveţe cum să îşi identifice şi controleze emoţiile prin intermediul unor jocuri teatrale.

În data de 20 martie, de la ora 11.30, timp de o oră magică, elevii vor decupa, vor lipi, vor colora şi îşi vor dezvolta creativitatea, sub îndrumarea actorilor coordonatori ai atelierului, Andrei Ciugulea, Ionuţ Tudorache şi Nicoleta Miru. 

Cu ajutorul instrumentelor de lucru, copiii vor crea păpuşi din pungi de hârtie, exact aşa cum îşi doresc. După ce li se va arăta cum se compune păpuşa, vor asista la o mică demonstraţie la paravan cu o păpuşă construită deja de actorii teatrului, pentru a le captiva şi mai mult curiozitatea. În încheiere, fiecare papuşă va trebui să se prezinte şi, dacă doreşte, poate spune o poezie sau să fredoneze un cântecel.

Miercuri, 21 martie, de Ziua Mondială a Marionetei, copiii se vor amuza în cadrul atelierului de jocuri teatrale. Acesta are ca obiectiv scoaterea la suprafaţă a emoţiilor de toate tipurile şi gestionarea acestora prin joc. Atelierul are un profund caracter educativ-terapeutic, fiind folosite tehnici de terapie prin artă. Nu vor lipsi nici exerciţiile de vorbire scenică, prin intermediul lor copiii reuşind să îşi îmbunătăţească vorbirea, postura, capacitatea de a-şi adapta tonul şi volumul vocii în funcţie de factori externi (mărimea sălii, distanţa faţă de public).

Asemenea acestor exerciţii, în cadrul atelierului se vor desfăşura o multitudine de alte joculeţe, atât dinamice cât şi educative, care pun în mişcare corpul şi mintea, eliminând astfel emoţiile negative. Copiii gălăţeni vor mai avea ocazia să participe la astfel de ateliere de creaţie, care se vor desfăşura în cadrul Festivalului Internaţional de Animaţie “Gulliver”, din perioada 13-18 mai.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite