Astăzi, fără căldură la minus 10 grade Celsius

0
0

Sute de gălăţeni îngheaţă în case pentru că nu au bani să repare defecţiunile de la subsolurile blocurilor în care locuiesc sau pentru că, pur şi simplu, nu mai vor să primească agent termic.

Este vorba de locatarii blocului L4 din Micro 19, blocul Modern şi blocul P de pe Dommnească, cu scările aferente.
Căldură doar contra cost
George Cubasa, directorul societăţii de distribuire a căldurii, spune că proprietarii apartamentelor ar trebui să nu mai aştepte „pomana Primăriei" şi să-şi repare singuri subsolurile blocului în care locuiesc.

Conform aceleiaşi surse, SC Apaterm poate repara avariile doar contra cost, printr-un contract de service. Astfel că pentru un apartament cu o cameră se va plăti lunar 2,17 lei, pentru un apartament cu două-trei camere se va plăti 2,97 lei, iar pentru un apartament cu patru camere se plăteşte 3,78 lei.

„Oameni trebuie să pună mâna şi să-şi repare subsolurile. Scrie şi în lege lucrul acesta. Dacă vor să aibă căldură, aşa este corect să se întâmple. Le-am zis toată vara să se apuce să-şi remedieze defecţiunile. Le-am propus chiar să le reparăm noi în rate. Eu am vorbit, eu am auzit. Acum vin şi se plâng că nu au căldură. Ce să le fac eu?", a spus directorul Apaterm.

Avarie după avarie

De începutul lunii noiembrie, când sistemul centralizat de încălzire din Galaţi a fost pus în funcţiune, Apaterm şi Electrocentrale a raportat nu mai puţin de patru avarii de mare amploare, care au afectat mii de gălăţeni din Centru, Ţiglina II, Ţiglina III şi Micro 40.
Cea mai mare avarie, produsă pe 4 decembrie chiar în interiorul termocentralei, a lăsat tot oraşul în frig pentru o noapte întreagă.

Citeşte şi

Căldura Galaţiului se joacă la două capete. Apaterm înghite Electrocentrale sau tocmai invers?

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite