Artiştii plastici din Galaţi, la primul eveniment important din 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Prima expoziţie din 2020, de la Galeria de Artă „Nicolae Mantu”, este un „tribut” adus de lumea artistică excepţionalului plastician Ioan Simion Mărculescu, fostul director Muzeului de Artă Vizuală din Galaţi.

Muzeul de Artă Vizuală Galaţi invită publicul la Salonul anual al Filialei Uniunii Artiştilor Plastici din România, eveniment care va avea loc miercuri, 15 decembrie, la ora 18.00.

Ediţia a treia a Salonului anual reprezintă rezultatul selecţiei lucrărilor expuse în cadrul celor patru saloane organizate la Galeria de Artă ,,Nicolae Mantu” în 2019. Expoziţia înglobează creaţii ale plasticienilor gălăţeni şi este dedicată fostului director al muzeului, Ioan Simion Mărculescu (12 ianuarie 1943 – 9 aprilie 2001).

,,Iniţiativa lui Eduard Costandache, organizatorul acestui Salon, s-a transformat într-o sinteză/selecţie a activităţii artiştilor plastici membri ai Filialei UAP Galaţi pe parcursul unui an de zile. Acest demers face posibilă evaluarea peisajului de ansamblu, a direcţiilor, tendinţelor manifestate în comunitatea noastră de artişti profesionişti. Putem spune că expoziţia deschisă la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, care conţine lucrările unui număr însemnat de creatori din toate generaţiile,  oferă o imagine diversă a creaţiei artistice gălăţene, atât din punct de vedere stilistic cât şi ca promisiuni de perspectivă valorică”, spune despre eveniment criticul de artă Mariana Tomozei Cocoş.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite