Angajaţii ArcelorMittal Galaţi au obţinut o primă victorie în lupta cu administraţia. Cererea de constatare a nelegalităţii grevei a fost respinsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de angajaţi ai ArcelorMittal Galaţi au participat la proteste Foto: arhivă Adevărul
Sute de angajaţi ai ArcelorMittal Galaţi au participat la proteste Foto: arhivă Adevărul

Tribunalul Galaţi a respins ca inadmisibilă cererea reprezentanţilor combinatului siderurgic, prin care se cerea tragerea la răspundere a 55 de angajaţi pentru că au oprit lucrul fără avizul companiei.

Demersul juridic al ArcelorMittal Galaţi, prin care se urmărea declararea ca nelegală a acţiunilor de protest declanşate în intervalul 25-27 ianuarie 2018 pe platforma siderurgică, s-a soldat cu un eşec, cel puţin în prima fază. Tribunalul Galaţi a respins acţiunea companiei ca inadmisibilă.

Reamintim că la scurt timp după încetarea protestelor declanşate de angajaţii nemulţumiţi de condiţiile de salarizare din noul contract colectiv de muncă, 55 de siderurgişti au fost acţionaţi în judecată de ArcelorMittal Galaţi pentru oprirea nelegală a lucrului.

”Admite excepţia inadmisibilităţii. Respinge acţiunea ca inadmisibilă. Cu apel în termen de 10 de zile de la comunicare”, au precizat judecătorii în minuta emisă după pronunţarea deciziei. Cel mai probabil, administraţia colosului siderurgic va ataca cu apel hotărârea, urmând ca decizia finală să fie luată de Curtea de Apel Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite