Alexandru Dabija, după o lună de lucru la „Salba Dracului”: „Va fi un spectacol popular, de distracţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Dabija Foto: Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”
Alexandru Dabija Foto: Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”

La o lună de la începerea repetiţiilor la spectacolul „Salba Dracului”, pe care îl montează pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, regizorul Alexandru Dabija vorbeşte despre proiect şi despre trupa de actori de la Galaţi.

„O trupă capabilă, cu foarte mult entuziasm, proaspătă, extrem de proaspătă. Nu e o trupă uzată, plictisită… În două cuvinte, e foarte pregătită pentru performanţă. Abia acum, din punctul meu de vedere, ne-am mai cunoscut, ne-am mai apropiat şi, eu lucrând mult pe baza improvizaţiilor făcute de actori, pot să zic că abia acum începem să ne dăm seama despre ce e vorba cu adevărat şi că repetiţiile capătă contur şi conţinut”, declară Alexandru Dabija.

Regizorul, care a spus încă de la începerea proiectului că face o „comedie moldovenească”, subliniază că spectacolul va fi unul „de distracţie”. „Să vină lumea şi să se bucure. Nu e un spectacol de mare relevanţă, de premii, să spună lucruri extrem de importante – nici nu e gândit aşa. E ce se cheamă un spectacol popular, de distracţie”, afirmă Alexandru Dabija.

Spectacolul „Salba Dracului”, după texte de Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija, va avea premiera în luna aprilie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite