Alertă meteo de ploi şi vijelii. Sunt anunţate descărcări electrice şi intensificări ale vântului, cu viteze de 60-70 km/h

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două informări meteo de instabilitate atmosferică, ploi şi vijelii valabile de sâmbătă, 2 mai, şi până luni noapte.

Prima avertizare cu cod galben este valabilă în perioada 2 mai, ora 13,00 – 03 mai, ora 12,00.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile estice, sud-vestice şi în zona montană, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

 Vor fi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.

A doua avertizare cu cod galben este valabilă în perioada 03 mai, ora 12,00 – 04 mai, ora 22,00.

În Muntenia, Moldova şi local în Transilvania, Oltenia şi Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 25...30 l/mp şi pe arii restrânse, mai ales în Muntenia şi în zona de munte, 40-60 l/mp.

Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60-70 km/h, vijelii şi, izolat, grindină.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite