Alegeri locale 2016 Galaţi. PNL a cerut renumărarea voturilor la municipiul Galaţi, după ce ar fi observat unele nereguli în privinţa buletinelor nule

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ADEVARUL
FOTO ADEVARUL

Potrivit liberalilor, în nu mai puţin de 16 secţii de votare din municipiul Galaţi s-ar fi găsit probleme cu buletinele de vot anulate. În aceste condiţii, rezultatele oficiale ale votului nu pot fi anunţate până nu se soluţionează contestaţia.

Biroul Electoral Municipal Galaţi nu a încheiat numărarea voturilor din cele 176 de secţii de votare din municipiul Galaţi, deoarece există o serie de probleme tehnice, precum şi o contestaţie din partea PNL.

În cazul a 16 secţii de votare din oraşul reşedinţă de judeţ rezultatele raportate în urma numărării buletinelor de vot nu se potriveau cu cele ale “cheilor” (datele statistice privind numărul de alegători, conform înregistrării electronice a votanţilor), motiv pentru care s-a trecut la renumărarea voturilor, iar la ora 9.00 mai rămăsese o secţie de votare în discuţie.

În acelaşi timp, PNL a depus la Biroul Electoral Municipal o întâmpinare prin care cere renumărarea voturilor. 

În reclamaţia depusă de liberali se argumentează că „numărătoarea voturilor nu a fost realizată corect (s-a realizat de toţi membrii secţiei, nu doar de către preşedinta secţiei de votare), voturile nule din mai multe secţii de votare nu au fost verificate pagină cu pagină, regăsindu-se ulterior buletinele la unii candidaţi, printre voturile candidaţilor au fost găsite voturi ale candidatului nostru, nerespectându-s legea ca fiecare vot să fie deschis de către preşedintă în prezenţa membrilor scţiilor de votare”. 

S-ar părea că situaţiile amintite mai înainte au fost înregistrate în secţiile de votare cu numerele: 9,27,40,58, 102, 123, 124, 125,127,152 şi 169, însă acest lucru nu a fost confirmat pe cale oficială.

Potrivit datelor parţiale neoficiale, Primăria Galaţi a fost adjudecată de candidatul PSD, Ionuţ Pucheanu, care l-a devansat cu circa un procent pe Nicuşor Ciumacenco (PNL). Vom reveni cu amănunte.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite