Acuzaţii grave din partea fostului preşedinte al Patronatului Cărnii. Gheorghe Caruz spune că i s-a cerut şpagă pentru a scăpa de un scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Caruz, patronul firmei Galco Brăila, cea care a deţinut până de curând mai multe complexuri de creştere a porcilor şi care avea peste 500 de salariaţi, aproape toţi din Galaţi, acuză autorităţile statului că i-au băgat firma în faliment, iar statul a pierdut astfel o grămadă de bani: peste 25 de milioane de lei.

Concret, firma Galco a accesat fonduri SAPARD pe două proiecte mari, ambele de câte patru milioane de euro. La patru ani de la derularea proiectelor, din Germania a venit o veste proastă pentru Galco: firma figura printre mai multe din România care ar fi fost suspecte de fraudă la folosirea acestor fonduri europene. 

"Aşa-zisa greşeală constatată de SAPARD este faptul ca o firma acuza ca Galco ar fi luat un utilaj de taiere a carnii de la o firma din Germania care n-ar fi depus oferta la licitatie, Eu am acea ofertă, cine ştie unde au întrebat cei de la SAPARD, poate pe la vreun funcţionar care atunci nu lucra la firmă", povesteşte Gheorghe Caruz.  

Patronul de la Galco a demonstrat, de altfel, cu acte că tot ce a făcut a făcut legal, acest lucru fiind confirmat anul trecut chiar şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În ciuda acestui lucru, firma fost introdusă în faliment. Gheorghe Caruz crede că totul i se trage de pe vremea când era preşedintele Patronatului Cărnii şi când ar fi avut o atitudine critică vizavi de măsurile antieconomice luate de guvernarea Boc-Băsescu. 

Gheorghe Caruz acuză legături evidente şi suspecte între reprezentanţi ai Agenţiei de Plăţi pentru Agricultură, directori din Ministerul Agriculturii şi chiar pe ministrul Agriculturii de atunci Valeriu Tabără, care au refuzat să îndeplinească procedurile legale de evitare a falimentului. 

Mai mult, omul de afaceri brăilean (cotat de Forbes, în 2012, cu o avere de 50-55 de milioane de euro) spune un lucru extrem de grav: “Un deputat din Brăila mi-a recomandat să dau câteva miliarde unui arab şi scap de totul”, spune Caruz. Omul nu a vrut sa dea şi astăzi îşi vede afacerea falimentară.

Gheorghe Caruz spune că are multe documente de susţinere, pe baza cărora a cerut ajutorul CNIPMMR, a trimis scrisori către instanţe, catre preşedinte, dar până acum nimeni nu a reacţionat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite