A început modernizarea DJ 242, pe traseul Folteşti-Târgu Bujor-Vârlezi. Costă peste 68 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

În total se vor reabilita şi moderniza 30,7 km de drum judeţean ce vor cuprinde inclusiv lucrări la terasamente, 52 de podeţe şi 16 poduri, amenajare piste pentru biciclişti şi 8 staţii de transport public. Principala problemă a constructorilor este lipsa de forţă de muncă. Firmele care au câştigat licitaţia angajează muncitori calificaţi, necalificaţi, dar şi ucenici, aceştia primind, pe timpul calificării, o leafă netă de 2.300 de lei lunar.

Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat începerea lucrărilor de execuţie în cadrul proiectului ”Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport regional între localităţile Vârlezi - Tg. Bujor - Umbrăreşti - Viile - Fârţăneşti - Folteşti (DJ 242)”.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 6 - Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiţii 6.1. - Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Valoarea totală a contractului de lucrări este de peste 68 de milioane de lei, cu tot cu taxe. Contractul de execuţie a lucrărilor a fost atribuit prin licitaţie asocierii dintre firmele Citadina 98 SA Galaţi, Tancrad SRL Galaţi şi Lemacons SRL Galaţi.

„Obiectivul general al proiectului vizează creşterea gradului de accesibilitate la drumul european E 581 şi a drumului european E 87, pentru locuitorii oraşului Târgu Bujor precum şi a comunelor Vârlezi, Măstăcani, Fârţăneşti şi Folteşti”, a precizat Consiliul Judeţean Galaţi.

Instituţia a precizat că a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor în data de 20 februarie 2019, moment când a şi a fost predat amplasamentul către constructor, perioada de execuţie fiind de 18 luni. Acest lucru înseamnă că lucrările trebuie să fie gata în toamna anului viitor.

În total se vor reabilita şi moderniza 30,7 km de drum judeţean ce vor cuprinde inclusiv lucrări la terasamente, 52 de podeţe şi 16 poduri, amenajare piste pentru biciclişti şi 8 staţii de transport public, precum şi măsuri pentru protecţia mediului.

Cea mai mare problemă cu care se confruntă deocamdată firmele contractoare (care au în derulare şi alte contracte similare) este lipsa forţei de muncă. Pentru a putea faţă termenelor, acestea au anunţat că  fac angajări masive. Se caută inclusiv ucenici care să fie calificaţi la locul de muncă (termenul fiind de 12 luni), oferta salarială fiind, în acest caz, de 2.300 de lei pe lună net. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite