A început maratonul înscrierii în clasa I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii viitorilor învăţăcei au intrat, de vineri, în cursa al cărui „premiu" final este un loc printre bobocii anului şcolar viitor. Conform regulamentului, părinţii vor fi obligaţi şi în acest an ca la înscrierea copiilor laşcoală să prezinte câteva documente în original, care sunt returnate pe loc.

"Părinţii trebuie să se prezinte la secretariatul şcolii din zona de arondare, unde trebuie să completeze o cerere de înscriere şi declaraţia pe proprie răspundere că nu şi-a mai înscris copilul şi la altă şcoală. De asemenea trebuie să mai prezinte Certificatul de naştere şi dovada de vaccinare a copilului", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar, Nicoleta Crânganu.

Potrivit legislaţiei în vigoare, numărul minim de elevi pe care trebuie să-l aibă o clasă este de 20, iar maximul de 30. Asta nu înseamnă că nu se vor accepta copii în plus peste această limită, dar nu mai mult de 2-3.

Oricum, tendinţa este de a se forma clase cu număr maxim de elevi pentru că în acest caz finanţarea de la Minister este mai mare (pe principiul "banii urmează elevul"!). Această tendinţă nu este însă deloc bună pentru profesori, care astfel pot acorda tot mai puţin timp lucrului cu fiecare elev în parte.

Înscrierile se vor încheia pe 1 mai. După această dată, conducerea Inspectoratului Şcolar Galaţi îşi va stabili un necesar de personal, astfel încât la titularizare să se ştie exact de câţi învăţători va fi nevoie pentru viitorul an şcolar.

Deşi, teoretic există un plan de şcolarizare care prevede numărul de clase pentru primul an de studiu al şcolarilor, în realitate acesta este orientativ.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite