A început eliberarea abonamentelor gratuite şi cu reduceri pentru transportul public din Galaţi. Cine beneficiază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea societăţii de transport public Transurb SA a decis ca, pentru evitarea aglomeraţiei la casele de abonamente, să prelungească automat, până pe 15 ianuarie 2019, valabilitatea abonamentelor care au expirat la 31 decembrie.

Societatea de transport public urban Transurb SA Galaţi a anunţat că, începând cu data de 2 ianuarie 2019, se eliberează abonamentele  de călătorie destinate tuturor categoriilor de persoane care beneficiază de reduceri şi gratuităţi la transportul public local de călători conform Hotărârii Consiliului Local nr.74/2018.

„Având în vedere numărul ridicat de persoane care beneficiază de facilităţi la transportul în comun şi totodată, în vederea evitării formării de cozi la cabinele de eliberare abonamente de călătorie pot circula cu mijloacele de transport public local, în perioada 1-15 ianuarie 2019, în baza vechiului abonament de călătorie (termen de valabilitate 31 decembrie 2018) pot circula gratuit mai multe categorii de pasageri”, a transmis societatea.

Cei care intră în vederile Transurb sunt persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 ani, pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 1900 lei brut/lună, pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilităţile prevăzute de Legea nr. 448/2006, elevii şi studenţii.

Societatea a precizat că cei vizaţi sunt obligaţi să achiziţioneze noul abonament, cu perioada de valabilitate 1 – 31 ianuarie 2019, însă este evident că precizarea este inutilă deoarece toţi cei menţionaţi mai înainte pot circula gratis până pe 15 ianuarie.

Acte necesare pentru abonamentele subvenţionate

Abonamentele de călătorie pentru luna ianuarie 2019 se vor elibera în baza documentelor prezentate mai jos pentru fiecare categorie de persoane beneficiare de facilităţi.

Persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 ani: actul de identitate,  original şi copie, adeverinţa eliberată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală din care să reiasă că nu au venituri.

Pensionarii: actul de identitate şi cuponul de pensie pe luna anterioară ( decembrie 2018) pentru care se solicită abonamentul, original şi copie.

Pensionarii de invaliditate: actul de identitate, cuponul de pensie din luna anterioară (decembrie 2018) pentru care se solicită abonamentul şi a actelor doveditoare privind încadrarea într-un grad de invaliditate, original şi copie.

Elevii şi studenţii: actul de identitate şi  carnetul de note vizat pe anul 2018-2019 sau adeverinţă din care să rezulte că sunt elevi/studenţi a unei instituţii de învăţământ acreditată din Municipiul Galaţi, original şi copie.

Şomeri: actul de identitate şi carnetul de evidenţă vizat de AJOFM, original şi copie.

Persoane cu salariul minim pe economie: actul de identitate, adeverinţa eliberată de angajator din care să rezulte că solicitantul obţine salariul minim pe economie.

Persoanele care obţin salariul minim pe economie şi care sunt încadrate cu contract individual de muncă  cu timp parţial vor prezenta suplimentar adeverinţă de venit eliberată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.
 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite