A fost reţinută o gălăţeancă suspectată că ar fi complice la spargerea a 47 de locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii băcăuani au reușit să pună mâna pe Cristian Antica (33 de ani), băcăuanul suspectat de săvârșirea a 47 de furturi din locuințe, numai în județul Bacău. Alături de acesta a fost reţinută şi o gălăţeancă, complice la furturi.

Cei patru foloseau metode inedite pentru a intra în case. Iată povestea incredibilă a spărgătorilor!

Băcăuanul Antica-şeful reţelei

Antica făcea parte din categoria infractorilor voiajori care în unele situații se deghiza în femeie sau călugăr pentru a nu fi prins.

Uneori dezlega câinii din lanț, așa cum a făcut și la un adăpost de măicuțe din comuna Luizi Călugăra de unde a plecat cu proviziile din frigider.

"Suspectul era extrem de abil, vizând casele izolate situate la periferia localităţilor. A intrat în locuinţe chiar şi în prezenţa proprietarilor, iar atunci când a fost surprins a sărit de la etaj sau a escaladat gardurile împrejmuitoare", ne-a spus Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bacău.

Fura tot ce găsea

Pleca din locuințe cu bani, bijuterii și produse alimentare, iar pentru a nu fi prins mergea pe jos prin pădure chiar și 120 de kilometri.

Alături de acesta au mai fost reținute alte trei persoane din Brașov și Galați, acuzate că l-au ajutat la comiterea faptelor. "Poliţiştii au acţionat, totodată, în comuna Târgu Trotuş, din judeţul Bacău, de unde au recuperat două arme, una cu aer comprimat şi alta cu bile din cauciuc, sustrase de suspect dintr-o locuinţă din comuna Oituz şi ascunse într-un bazin din beton îngropat în pământ", a mai spus Butnaru.

Cei patru suspecți au fost prezentanți instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru infracțiuni de furt, favorizarea infractorului și complicitate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite