20 de minibuze noi pentru transportul public din Galaţi. Costă 6,2 milioane de lei, iar primul iese pe străzi în octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată noile microbuze care vor circula la Galaţi FOTO PMG
Aşa arată noile microbuze care vor circula la Galaţi FOTO PMG

Contractul de achiziţie a fost semnat vineri, 12 iulie 2019, la sediul Primăriei Galaţi, în urma finalizării licitaţiei prin SICAP. Minibuzele sunt livrate de Anadolu Automobil Rom SRL, au o capacitate de 23 de persoane, sunt Euro6 şi dotări moderne.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi directorul general al Anadolu Automobil Rom SRL, Maria Magdalena Peşu, au semnat, vineri, 12 iulie, contractul privind achiziţionarea, de către administraţia locală, a unui număr de 20 de noi minibuze destinate transportului public local de persoane.

Este vorba despre autobuze „Karsan Jest” moderne, EURO 6, cu o capacitate de transport pentru 23 de călători, cu podea joasă şi cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. Minibuzele vor avea şi instalaţii de aer condiţionat şi încălzire.

„Facem eforturi, cum nu s-au făcut vreodată, pentru modernizarea transportului public în comun, în aşa fel încât cetăţenii să beneficieze de confort şi de servicii calitative. Încă sunt probleme în oferirea acestui serviciu pentru cetăţeni, însă facem tot ceea ce este posibil ca în cel mai scurt timp să avem o flotă nou-nouţă de mijloace de transport în comun, conform tuturor normelor în vigoare, la pachet cu modernizarea infrastructurii de transport”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. 

În preţul achiziţiei de 6.238.000 lei pentru cele 20 de minibuze, ca urmare a licitaţiei organizate de către Primăria Galaţi în cadrul Sistemului Informatizat Centralizat de Achiziţii Publice, SICAP, pe lângă vehicule mai sunt incluse panori indicatoare de traseu, sisteme de informare călători cu monitoare LED, sistem de supraveghere video cu 5 camere şi unitate de stocare DVR, sonde litrometrice pentru măsurarea consumului de carburant şi sistem de monitorizare flotă cu GPS.

De asemenea, pentru validatoare a fost montat un sistem de cablaj conform cerinţelor tehnice specifice ale Transurb S.A. O dată cu vehiculele livrate şi dotate corespunzător, Anadolu Automobil Rom va mai furniza: 40 de anvelope de rezervă, scule, sisteme de verificare (SDV-uri) specifice necesare pentru mentenanţă şi diagnoză.

Primul vehicul va fi livrat la jumătatea lunii octombrie pentru o perioadă de testare de două săptămâni urmând ca, ulterior, să fie livrate şi celelalte 19 unităţi până la jumătatea lunii ianuarie 2020.

Demersurile Primăriei municipiului Galaţi pentru creşterea confortului călătorilor pentru un transport civilizat şi modern nu se opresc aici.

După ce au fost achiziţionate cele 17 troleibuze noi (peste 31,5 milioane de lei), pentru prima dată, Galaţiul va avea şi 18 tramvaie moderne, 10 care vor fi achiziţionate prin intermediul Ministerului Dezvoltării, iar 8 direct de către Primărie, de la S.C. Astra Vagoane Călători S.A. Este în implementare şi sistemul de e-ticketing, de peste 26 de milioane de lei.

De asemenea, SC Transurb SA, sprijinită de actuala administraţie, achiziţionează 40 de autobuze noi. În plus, Primăria Galaţi are în plan şi achiziţia a 50 de autobuze electrice hibrid.

Anadolu Automobil Rom S.R.L. este o companie românească înfiinţată în 2006 ce are ca scop furnizarea, întreţinerea şi repararea autobuzelor. De-a lungul timpului, AAR a devenit partener de încredere pentru mai multe firme de transport public şi de transport interurban de persoane. Compania cu capital integral românesc a furnizat peste 3.000 de vehicule de transport persoane la nivel naţional.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite