169 de ani de la bătălia din dealul Spirii, aniversată de pompierii gălăţeni. Programul festivităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi sărbătoreşte ultima confruntare armată disputată pe teritoriul românesc între mai multe structuri militare ale Ţării Româneşti şi armata otomană, printre care s-a numărat şi compania de pompieri condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu.

Pe13 septembrie, pompierii gălăţeni vor organiza mai multe manifestări prilejuite de împlinirea a 169 de ani de la ”Bătălia din dealul Spirii”şi a Zilei Pompierilor din România.

Începând cu ora 9,00, doritorii pot vizita sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, unde va avea loc o expoziţie a tehnicii de intervenţie a pompierilor, dar şi o expoziţie de fotografie ce prezintă diferite momente din misiunile pompierilor gălăţeni.

La ora 11,00 va avea loc un ceremonial militar, urmat de exerciţii demonstrative ale pompierilor. Pe 15 septembrie, începând cu ora 10,00, se va organiza un Te-Deum la Catedrala Arhiepiscopală Galaţi, iar la ora 12,00 va avea loc un ceremonial militar şi religios la mormântul Eroilor Pompieri din cimitirul ”Eternitatea”, cu depuneri de coroane de flori şi defilarea Gărzii de onoare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite