Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Panciu prin lansare de carte, spectacol de teatru şi expoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Eminescu
Mihai Eminescu

Vineri, 15 ianuarie 2016, Primăria Oraşului Panciu şi Casa Orăşenească de Cultură Panciu organizează mai multe manifestări prin intermediul cărora comunitatea locală va sărbători Ziua Culturii Naţionale şi împlinirea a 166 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.

Manifestările vor începe la ora 10.30, în Sala Mare a Casei de Cultură, cu evenimentul intitulat „Portret de autor“, organizat în parteneriat cu Liga Scriitorilor din Vrancea şi Fundaţia Social-Culturală „Mioriţa“.

În cadrul acestuia, scriitoarea Rodica Soreanu îşi va prezenta în faţa publicului păncean cele mai recente apariţii editoriale ale sale. Despre ele vor vorbi scriitorii Culiţă Ioan Uşurelu - preşedintele Ligii Scriitorilor din Vrancea, publicistul Radu Borcea şi Mircea Paraschiv, preşedintele Cenaclului Literar „Vasile Cârlova“ al Cercului Militar din Focşani.

De la  ora 18.00, Casa de Cultură va fi gazda spectacolului „O noapte furtunoasă“, de I.L. Caragiale, în regia lui Cătălin Naum, pus în scenă de actorii Teatrului Municipal Focşani. Reprezentaţia va fi precedată de  vernisajul expoziţiei de desene „Eternul Eminescu“, ce include lucrări semnate de profesorul Costică Zbârciog, de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“ Panciu.

„Ca în fiecare an, pe data de 15 ianuarie, comunitatea locală pănceană sărbătoreşte personalităţile care au contribuit şi contribuie la păstrarea identităţii poporului român.  De Ziua Culturii Naţionale îl omagiem, în primul rând, pe marele poet Mihai Eminescu, cu prilejul împlinirii a 166 de la naştere, dedicându-i o expoziţie cu lucrări semnate de profesorul Costică Zbârciog, de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“.  Ziua Culturii Naţionale este, totodată, şi un bun prilej de a continua o frumoasă tradiţie, cea de promovare a valorilor culturale locale. În 2016, publicul păncean se va reîntâlni cu scriitoarea Rodica Soreanu - cetăţean de onoare al oraşului Panciu - care îşi va prezenta cele mai noi apariţii editoriale. Nu i-am uitat nici pe iubitorii teatrului, pentru care am pregătit spectacolul «O noapte furtunoasă», pus în scenă de actorii Teatrului Municipal Focşani, a declarat primarul Iulian Nica.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite