Vrancea, grav afectată de inundaţii. Cinci case au fost distruse la Urecheşti, alte sute sunt afectate în 22 de comune iar drumurile au fost rase de ape

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe case au fost afectate în Vrancea
Mai multe case au fost afectate în Vrancea

La această oră mai există restricţii de circulaţie doar pe DN 2M, unde se circulă alternativ, pe un singur sens, cu limită de tonaj 7,5 tone, drumul fiind surpat pe o porţiune de 30 metri.

În urma centralizării rapoartelor operative trimise de Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, până la acest moment bilanţul inundaţiilor care au afectat judeţul Vrancea, în data de 24 august, este următorul: 22 comune afectate, 5 case distruse (comuna Urecheşti), 231 case afectate, 223 anexe gospodăreşti afectate, 734 curţi şi grădini afectate, 860 ha teren arabil afectate, 180 ha păşuni, fâneţe afectate 1 obiectiv cultural afectat (Şcoala Odobeşti), 1,2 km drumuri naţionale afectate, 53,7 km drumuri judeţene afectate, 48,2 km drumuri comunale afectate şi 147,6 km străzi, uliţe comunale afectate.

La această oră mai există restricţii de circulaţie doar pe DN 2M, unde se circulă alternativ, pe un singur sens, cu limită de tonaj 7,5 tone, drumul fiind surpat pe o porţiune de 30 metri, pe raza localităţii Andreiaşu de Jos, sat Răchitaşu şi pe DN 2R, pe raza localităţii Jitia, unde se circulă cu limită de tonaj 3,5 tone. 

inundatii vrancea

Autorităţile fac eforturi concentrate, pentru ajutorarea cetăţenilor afectaţi de inundaţii şi restabilirea stării de normalitate intervenindu-se cu 116 efective şi 53 mijloace. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din gospodăriile şi casele oamenilor în satul Budeşti (comuna Coteşti) cu 1 autospecială şi 1 motopompă, Urecheşti cu 1 autospecială, 2 motopompe şi 1 autocamion, Obrejiţa cu 1 autospecială şi 2 motopompe, satul Bogza (comuna Sihlea) 1 autospecială şi 1 motopompă, Dumbrăveni cu 1 autospecială şi 1 motopompă şi Gura Caliţei cu 1 autospecială şi 1 motopompă.

La ora 18.00 avertizarea hidrologică de cod portocaliu a expirat, rămânând în vigoare atenţionarea hidrologică de cod galben pe râurile din bazinele hidrografice Putna şi Râmnicu Sărat, până mâine la ora 09.00. În continuare se monitorizează evoluţia fenomenelor meteorologice, instituţiile care asigură funcţii de sprijin în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea fiind pregătite să intervină, cu personal şi tehnică specifică în sprijinul cetăţenilor şi autorităţilor publice locale.

inundatii vrancea
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite