VIDEO Strategie pentru primăriile din România: „Să crească salariile, dar cu resursă umană cât mai limitată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţa comitetului director al AMR a avut loc la Focşani
Şedinţa comitetului director al AMR a avut loc la Focşani

Primarii care fac parte din cadrul Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România s-au întâlnit la Focşani pentru a dezbate problemele comunităţilor pe care le conduc.

21 de primari de municipii s-au aflat astăzi la Focşani, la şedinţa comitetului director al Asociaţiei Municipiilor din România.

Timp de două ore, edilii au avut pe ordinea de zi mai multe subiecte, precum responsabilităţile ce revin primăriilor prin aplicarea noii legi a salarizării

Primarilor li s-a recomandat prudenţă, în sensul că este normală o creştere a salarizării personalului din administraţia publică, dar numai cu condiţia să fie sustenabilitate, dar şi eficienţă.

“Încercăm să facem o creştere salarială. Pe noi ne interesează să crească salariile în România. Prea puţini conştientizăm faptul că nivelul de salarizare este direct răspunzător de nivelul de trai. Ai salarii mari, ai nivel de trai sus. Dar salariile mari trebuie să mai fie şi sustenabile. Noi trebuie să ne luăm măsuri în ideea de a eficientiza activitatea primăriei. Dacă putem să ne facem treaba cu 30 de oameni în primărie, la noi nu trebuie să fie 35. Nu trebuie să plătim salarii în plus. Nu ne putem permite. Cu cât este mai mare bugetul de salarii cu atât este mai mic bugetul la investiţii şi nu ne putem permite chestiunea asta. Haideţi să tehnologizăm primăriile, haideţi să implementăm tehnologie modernă, care să ne permită să funcţionăm foarte bine şi cu resursă umană cât mai limitată, astfel încât să putem lăsa oameni liberi în piaţă. Avem firme în România care pleacă pentru că nu avem forţă de muncă. Vrem ca primăriile să ne putem implica să specializăm forţa de muncă, astfel încât să avem resursă umană bine calificată cu salarii bune”, a spus într-o conferinţă de presă Robert Negoiţă, primarul sectorului III din Bucureşti şi preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România.

Primarii au mai discutat despre implicarea lor în dezvoltarea economică a comunităţilor pe care le conduc şi despre crearea de mecanisme prin care primarii să exporte unii către alţii exemple de bună practică.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite