VIDEO Exemplar superb de urs, în căutare de hrană la drumul mare. Specialist: „Un urs hrănit de om este un urs mort“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ursul a fost filmat pe DN2D
Ursul a fost filmat pe DN2D

Ursul a fost filmat în Vrancea, pe DN2D, între satele Ojdula şi Greşu. Aăariţia ursului în zonă a fost semnalată de mai mult timp

În ultimele zile, şoferi sau turişti care circulă pe DN2D, în zona Lepşa-Ojdula, judeţul Vrancea au surprins imagini cu urşi ieşiţi din pădure la stradă, în căutare de hrană.

Turiştii de bucură de întâlnirea cu ursul şi îl hrănesc, mai ales că animalele sălbatice din pădure au învăţat să interacţioneze cu oamenii, dar acest lucru nu este privit cu ochi buni de specialişti.

"Pufuleţi, ciocolată, covrigei, ba chiar si cate-o bere oferita de amatorii de fotografii cu simbolul Carpaţilor şi gunoi cât vezi cu ochii aruncat de şoferi si de cei care fac scurte popasuri de-o ţigara pe marginea drumului care străbate pădurea. Toate intră în meniul tânărului urs care s-a obişnuit sa cerşească la marginea drumului naţional DN2D, undeva intre satele Ojdula si Greşu. Până când oamenii nu vor înţelege că un urs hrănit de om e un urs mort, nimic nu se va întâmpla bine pentru acest patruped lipsit de mândrie", potrivit lui Silviu Chiriac, de la Agenţia de Protecţie a Mediului Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite