VIDEO Doi ursuleţi orfani, salvaţi de un pădurar. Când spun specialiştii că vor fi eliberaţi în habitatul natural

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puii de urşi vor fi duşi la Harghita
Puii de urşi vor fi duşi la Harghita

Ursuleţii fost consultaţi de un medic veterinar şi vor fi transferaţi în judeţul Harghita, la centrul de reabilitare a puilor de urs orfani.

Autorităţile din Vintileasca au solicitat Centrului de Reabilitare a Faunei Sălbatice – ACDB să preia doi pui de urs care au fost separaţi de mama lor în împrejurări necunoscute. Puii, născuţi în acest an, au fost văzuţi de localnici cu o zi înainte în sat, apoi au fost capturaţi de gestionarul fondului cinegetic şi "cazaţi" temporar într-un hambar.

Cei doi ursuleţi au o stare foarte buna, au fost verificaţi de veterinarul Centrului de Reabilitare si acum sunt cazaţi in siguranţă si linişte la Petreşti într-o cuşcă spaţioasă şi bine capitonată cu paie.

"Viitorul lor este legat acum de un nou transfer, de data acesta la Centrul pentru Reabilitarea puilor de Urs Orfani (Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears) din Harghita, unde timp de doi ani, alături de alţi orfani vor învăţa toate deprinderile necesare, iar ulterior vor fi realocaţi în habitate naturale din arealul de unde au fost capturaţi. La acţiunea de preluare a puilor au participat alături de personalul ACDB, gestionarul fondului cinegetic (Asociaţia Valea Râmnicului), Agenţia pentru Protecţia Mediului Vrancea si Jandarmeria Vrancea", potrivit ACDB Vrancea.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite