UPDATE VIDEO Pacient omorât de colegul de salon. Criminalul, care este minor şi a fost diagnosticat recent cu SIDA, a fost reţinut pentru 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul din Focşani
Spitalul din Focşani

Evenimentul a avut loc azi noapte, la Secţia de Infecţioase a Spitalului de Urgenţe din Focşani. Arma crimei este un baston ortopedic.

UPDATE Procurorii l-au reţinut pentru 24 de ore pe Angel Coman, tânărul de 17 ani din Mărăşeşti acuzat că şi-a ucis colegul de salon de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean. Acesta este acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor. Procurorii spun că tânărul i-a aplicat victimei, în zona capului, mai multe lovituri cu cârja ortopedică.

Soţia bărbatului ucis a declarat că a vorbit ultima dată la telefon cu soţul ei cu câteva ore înainte de tragedie.

"Eu aseară la ora 8.15 am vorbit cu soţul meu şi mi-a spus să mă duc azi la el să-i duc nişte pijamale.Eu nu am ştiu că era în salon cu cineva. Eu ştiam că este singur. Mi-a spus procurorul că băiatul ăsta l-ar fi zbit pe soţul meu. Soţul meu nu se ţinea bine pe picioare pentru că din ianuarie stă numai prin spital. A avut o endocardită la inimă, l-a internat doamna doctor Şerban, trebuia să-l mai ţină trei-patru săptămâni şi îi dădea apoi drumul acasă", a spus femeia. Potrivit acesteia, înmormântarea va avea loc duminică.


Un grav incident a avut loc azi noapte, la Spitalul Judeţean Sf. Pantelimon din Focşani. Un pacient minor, de 17 ani, internat la Secţia Infecto Contagioase şi-a omorât colegul de salon cu un baston oropedic, după un conflict spontan.

Tânărul era internat de mai multe zile în spital iar recent a fost disgnosticat cu HIV/SIDA.

După ce a comis fapta, acesta a vrut să fugă din spital, dar a fost văzut de gardieni şi dus în cameră, în salonul 6, acolo fiind descoperit bărbatul mort.

FOTO: Salonul în care a avut loc crima

salon infectioase

"După ce a fost administrat tratamentul pacienţilor internaţi şi în timp ce personalul medical era ocupat cu preluarea unei urgenţe, a fost observat acest tânăr, de 17 ani, că se certa cu gardianul pe motiv că vrea să părăsească spitalul. L-au luat, l-au calmat şi l-au condus înapoi în salon. Când au ajuns în salon au văzut că celălalt pacient care se afla internat în salon era căzut lângă pat. Tânărul a mărturisit imediat că îl lovise pe bătrânul în vârstă de 63 de ani cu bastonul acestuia. S-a sunat imediat la 112 şi con form procedurii a venit poliţia însoţită de ambulanţă, s-a declarat decesul bătrânului, iar tânărul a fost arestat. Cazul este cercetat de poliţie, de Parchet, iar în paralel în spital s-a declanşat propria anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat de fapt. Tânărul era un caz social din Mărăşeti, care recent a fost diagnosticat cu HIV şi era internat în spital de câteva zile bune. Până la mometul incidentului nu a existat niciun conflict între cei doi şi niciun conflict între  tânăr şi personalul medical", ne-a declarat Alina Cosma, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Sf. Pantelimon din Focşani.

Este primul caz de acest gen care are loc la Spitalul de Urgenţă din Focşani.

Procurorii au deschis deja un dosar penal in rem pentru comiterea infracţiunii de omor şi îl audiază pe făptaş. În cursul după-amiezii, este de aşteptat să fie emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite