Un primar, un fost primar şi doi consilieri locali din Vrancea, declaraţi incompatibili de către ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ţandără este primarul comunei Gura Caliţei
Nicolae Ţandără este primarul comunei Gura Caliţei

Agenţia Naţională de Integritate a dat publicităţii o nouă listă cu aleşi locali aflaţi în stare de incompatibilitate sau în conflict de interese.

Patru aleşi locali din Vrancea au fost declaraţi astăzi incompatibili de către ANI.  Primarul comunei Gura Caliţei, Nicolae Ţandără (PSD), se află pe listă din cauză că ”s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 09 octombrie 2012 – 31 decembrie 2013, întrucât a deţinut simultan funcţiile de primar şi membru al Consiliului de Administraţie la Şcoala Gimnazialã Gura Caliţei, încãlcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 ºi art. 91, alin. (3), teza I din acelaşi act normativ”.

Tot pentru aceeaşi situaţie a fost declarat incompatibil şi fostul primar al comunei Bordeşti, actualmente consilier local PSD, care ”s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 13 ianuarie 2011 – 07 mai 2012, întrucât a deţinut simultan cu funcţia de primar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Bordeşti, încãlcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

Alţi doi consilieri locali din Vrancea, Stan Done (PSD), de la Nereju şi Ionel Fiştoc (UNPR), de la Bordeşti au fost declaraţi incompatibili.

Primul prentru că firma la care era administrator, S.C. Donandi For S.R.L., a încheiat cu Primãria Nereju un contract de cu o valoare totalã de 20.000 lei cu TVA, încãlcând, astfel, dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003” în timp ce Ionel Fiştoc este acuzat de inspectorii ANI de conflict de interese administrative pentru că a participat la votarea unei hotărâri de consiliu în favoarea unei asociaţii unde soţia sa este membru fondator.


 

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite