Un preot din Vrancea, prins acasă cu fabrică clandestină de lumânări. El vindea lumânări în judeţ, la Buzău şi Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faţa bisericească, dar şi alţi trei bărbaţi au fost percheyiţionaţi astăzi de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere  Criminalitatii Economice Vrancea.

Preotul Poiană din comuna Suraia este cercetat pentru evaziune fiscală şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere  Criminalitatii Economice Vrancea spun că preotul şi alţi trei "păcătoşi" ar fi  produs şi comercializat lumânări similare celor vândute în lăcaşurile de cult, în perioada 2012- mai 2016, fără a deţine autorizaţie în acest sens.

"Astfel, astăzi au fost efectuate 6 percheziţii domiciliare, ocazie cu care in comuna Suraia la domiciliul unui dintre barbati, a fost gasita o instalaţie pentru fabricarea lumânărilor (aflată în funcţiune), materie primă folosită la fabricarea acestora, precum şi cantitatea de 505 kg produs finit (lumânări). De asemenea, în urma percheziţiilor au mai fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor si sumele de 6620 lei şi 1130 euro", ne-a declarat Bogdan Toader, purtător de cuvânt al IPJ Vrancea.

În urma documentării activităţii infracţionale s-a mai stabilit faptul că lumânările astfel obţinute erau comercializate pe raza judeţelor Vrancea, Buzău şi Bucureşti.

Poliţiştii au întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite