Un preot cu inimă cât pentru zeci de copii: a făcut în biserică un centru de meditaţii gratuite pentru BAC: „Este o perioadă grea şi importantă în viaţa lor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii se pregătesc pentru Bacalaureat  FOTO: Ştefan Borcea
Elevii se pregătesc pentru Bacalaureat  FOTO: Ştefan Borcea

Preotul Garnizoanei Focşani, Ionel Vrînceanu, a reunit în biserica pe care o păstoreşte 60 de elevi de clasa a XII-a din Vrancea şi le-a creat toate condiţiile pentru a se pregăti la materiile de Bacalaureat.

De patru ani, preotul militar Ionel Vrînceanu, parohul Bisericii „Sfântul Ilie Tesviteanul“ din Focşani,  care aparţine Garnizoanei Focşani, detulează în colaborare cu mai mulţi profesori voluntari din oraş un proiect menit să crească proncentajul în rândul elevilor care susţin Bacalaureatul, după rezultatele dezastruoase de până acum.

Practic, preotul i-a propus unei profesoare să adune mai mulţi elevi cu posibilităţi materiale modeste, oferindu-le spaţiul generos al bisericii în care slujeşte pentru a se pregăti la materiile la care susţin Bacalaureatul. Este un proiect susţinut de Fundaţia Garnizoanei Focşani, fundaţie care prin intermediul celor 600 de membri cotizanţi se implică în diferite cauze sociale, cum este şi acest proiect.

De luni până vineri, inclusiv, cei 60 de elevi care vin la meditaţii îşi alocă două ore pentru întâlnirea cu profesori de matematică, limba română, biologie, geografie şi istorie, meditaţii ţinute în linişte, elevii fiind atent "supravegheaţi"de  sfinţii din icoane.

„Spre deosebire de şcoală, unde sunt mai multe ore cumulate, aici se lucrează două ore strict pentru ceea ce ne trebuie nouă: pentru bac, pentru admitere. Am luat decizia de a veni aici pentru că îmi doresc să fiu foarte bine pregătit indiferent de ce subiect voi avea la bac. Îmi doresc să iau o notă cât mai mare la bac şi sa intru la Academia de Poliţie", spune Florin Toader, licean din Focşani.

Preotul Ionel Vrînceanu speră ca elevii să confirme rezultatele bune de până acum, mai ales că în primul an procentajul de promovabilitate în rândul cursanţilor a fost de 75%, iar anul trecut toţi absolvenţii de liceu au trecut peste proba de maturitate, cu note maxime.

"Numai la limba română avem 40 de elevi, iar nivelul de aborare este destul de ridicat pentru că o parte dintre elevi sunt foarte bine pregătiţi. Avem şi tineri care nu au reuşit să asimileze cunoştinţele necesare pentru promovarea Bacalaureatului şi lucrăm cu ei în plus. Este o perioadă grea şi importantă în viaţa lor şi este bine că au această oportunitate ca într-o atmosferă caldă ei să-şi aşeze cunoştinţele",  spune preotul Vrînceanu.

Profesoara Mihaela Tătaru, care coordonează activităţile elevilor şi profesorilor, se mândreşte cu faptul că proiectul a ajuns la un număr aşa de mare de elevi, 60 faţă de 25 la început, totodată nămărul de licee participante fiind mai mare.

FOTO: Prof. Mihaela Tătatu, prof Gherhina Felea şi preotul Ionel Vrînceanu

pregatire biserica

“Faptul că au venit copii de la mai multe licee a condus la creşterea calităţii. Ni s-au alăturat şi alte cadre didactice care sper să aibă aceleaşi rezultate ca cele care au venit  an de an la biserică. Sper ca şi anul acesta să am rezultate foarte bune pentru că eu sunt foarte mulţumită de facultăţile foarte grele la care au ajuns. Sper să înţeleagă şi cei de la catedră că rezultatele sunt ca urmare a unui tringhi echilateral: studiul la clasă, pregătirea la biserică şi studiul individual. Când cele trei îşi unesc forţele, sunt rezultate foarte bune”, a spus Mihaela Tătaru, voluntar în cadrul proiectului”.

De menţionat că elevi din seriile vechi care au urmat pregătirea pentru Bacalaureat în biserică au reuşit să intre la universităţi prestigioase din ţară. Alexandra Bezea a luat 9.85 la Bacalaureatul 2015 şi a fost admisă la Facultatea de chineză-engleză a Universităţii din Cluj, iar Luana Galoiu a obţinut tot în 2005 9,76 la Bac şi a fost admisă la Facultatae de Drept din cadrul Universităţii din Iaşi. Alţi opt elevi au luat medii de zece la unele dintre dinsciplinele de la Bacalaureat.

Mai puteţi citi:


Rezultate Bacalaureat 2015 Vrancea. Trei absolvenţi au luat zece curat iar promovabilitatea este de 70,4%

Profesorii şi elevii merituoşi, care au pregătit Bacalaureatul 2014 în Biserică, premiaţi de Fundaţia "Capela militară- Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite