Un pod din Vrancea s-a prăbuşit din senin. Construcţia era avariată de la inundaţiile din 2005 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul prăbuşit la Vadu Roşca FOTO: IPJ Vrancea
Podul prăbuşit la Vadu Roşca FOTO: IPJ Vrancea

În urma prăbuşirii podului, nu a fost nimeni rănit. Traficul rutier în zonă se va derula pe rute alternative, prin comuna Suraia.

Indolenţa autorităţilor de ani de zile a dus la prăbuşirea podului peste raul Putna, care face legătura între localităţile Vulturu şi Vadu Roşca. 

Podul s-a prăbuşit la una din extremităţi iar din fericire nu se afla nimeni pe el în momentul ruperii.

Poliţia anunţă că nu sunt persoane rănite sau izolate, accesul în satul Vadu Roşca fiind posibil pe o altă rută alternativă, prin comuna Suraia.

"Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar la această oră specialiştii Direcţiei Tehnice din Consiliul Judeţean Vrancea, alături de reprezentanţii administraţiei locale din Vulturu, se află la faţa locului pentru a evalua toţi factorii din cauza cărora capătul de pod s-a prăbuşit. La faţa locului se mai află şi echipaje ale Poliţiei care dirijează şoferii ajunşi în zonă. Deja a fost identificată o rută ocolitoare, prin comuna Suraia, iar şoferii sunt rugaţi să evite zona afectată în perioada următoare. Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat, iar Consiliul Judeţean Vrancea va solicita firmei care are în lucru reabilitarea podului de la Vadu Roşca toate detaliile privind soluţiile de lucru alese în zonă, în condiţiile în care de câteva zile se ştia că va ploua şi erau necesare măsuri suplimentare pentru protejarea lucrării. Administraţia judeţeană va oferi publicului larg mai multe detalii la finalizarea verificărilor care au fost deja demarate în regim de urgenţă", a anunţat Cătălin Toma, preşedintele CJ Vrancea.

Podul a fost afectat la inundaţiile din anul 2005 iar de atunci autorităţile se chinuie să-l reabiliteze, fără succes. 

pod vadu rosca
pod vadu rosca
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite