O ploaie de o oră a făcut prăpăd în judeţul Vaslui. Torenţii au afectat zeci de case şi au distrus două poduri şi aproximativ 20 de kilometri de drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Ploile torenţiale au inundat mai multe case şi gospodării din judeţul Vaslui, iar în calea ei, apa a distrus garduri şi poduri. Mulţi dintre localnici nu au mai apucat să îşi salveze animalele din faţa puhoaielor.

O ploaie puternică de aproape o oră a măturat totul în calea ei, în Valea lui Darie, judeţul Vaslui. Nu a ocolit nimic. Nici curţi, nici animale, nici case, ori drumuri.

Florin Onofrei a pierdut 150 de păsări: „Trei porci, vreo şapte tone de grăunţe, orzoaică, păsările sunt în saci, motorină vreo 200 de litri. Mi-a luat tot. Garduri de vreo 300 de metri… Atât a fost apa de mare. Si eu umblam pe aici să salvez. Ce să salvez?

În urma puhoaielor au rămas munţi de mâl şi gunoaie. Şapte case şi peste 20 de gospodării au fost inundate.

„Aici dormeam eu, dormitorul meu. Am dat patul la o parte, m-a ajutat un văr de al meu şi am scos mâlul de aici”, spune un localnic.

Şi grădinile au fost distruse.

„Aici am avut aşa o bucată pusă de cartofi, ceapă, usturoi, sămânţă de ceapă si tot…pătrunjel, morcovi, cimbru, ce tot pune omul. Era la jumătatea solarului aici în grădină. wc, căruţă ce am avut în grădină, tot mi-a luat apa”, povesteşte o femeie.

Şi satul vecin, Roşieşti, a fost afectat de viitură.

„Un pod, după cum vedeţi, datorită precipitaţiilor, cantităţilor mari de apă care s-au acumulat de pe ambii versanţi ai satului şi de pe stânga şi de pe dreapta. Pe lângă faptul că au distrus podul, baza de susţinere, uitaţi cât a săpat faţă de nivelul care exista – doi metri jumătate- trei metri”, a declarat Florin Anea, primar în localitatea Roşieşti, judeţul Vaslui, scrie stiriest.ro.

Pe lângă pagubele provocate în gospodării, apele au mai distrus două poduri şi aproximativ 20 de kilometri de drumuri.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Ploile torenţiale din ultimele ore au afectat zona de munte a judeţului Buzău VIDEO

Viiturile au rupt un pod din tuburi, pe raza comunei buzoiene Lopătari VIDEO

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite