TITULARIZARE 2013. Peste 500 de profesori din Vrancea aşteptaţi astăzi la examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii luptă pentru un post în învăţământ
Profesorii luptă pentru un post în învăţământ

Inspectoratul Şcolar Vrancea a scos la concurs 700 de posturi, dintre care numai 86 sunt titularizabile. Examenul din Vrancea este supervizat de un reprezentant al  Ministerului Educaţiei Naţionale.

Proba scrisă examenului de definitivat se va desfăşura astăzi, la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” şi la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”,  începând cu ora 10.00. Pentru susţinerea probei scrise, cei 545 de candidaţi înscrişi la examen vor fi prezenţi în sala de concurs, cel mai devreme la ora 8.00 şi cel mai târziu la ora 9.00, înainte de comunicarea subiectelor.

După primirea subiectelor de concurs de către candidaţi, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depăşit cu 1-2 ore doar în cazul candidaţilor cu deficienţe vizuale grave.

Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2013, Inspectoratul Şcolar Vrancea a publicat, în afara celor 86 de postturi titularizabile  peste 600 de posturi didactice pentru angajare pe perioadă nedeterminată, urmând să fie susţinute examene la 40 de discipline.

Cele mai multe locuri vacante sunt pentru posturile didactice de educatoare/profesori pentru învăţământ preşcolar, învăţători/profesori pentru învăţământ primar.

Candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la cea practică pentru a lua titularizarea şi a se angaja pe o perioadă nedeterminată, iar pentru a se angaja pe o perioadă determinată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare pentru cele 148 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul National de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, pe http://subiecte2013.ro.

În data de 5 august se vor afişa primele rezultate ale examenului, iar în data de 8 august, vor fi rezultatele finale, dupa rezolvarea contestatiilor. Rezultatele le veti găsi si pe pagina titularizare.edu.ro.

Calendar titularizare 2013

• 27 mai - 28 iunie 2013 - Organizarea şi desfăşurarea probelor practice/ orale şi a inspecţiilor speciale la clasă
• 30 iulie 2013 - Desfăşurarea probei scrise
• 5 august 2013 - Afişarea rezultatelor
• 5 - 6 august 2013 - Înregistrarea contestaţiilor la inspectoratele şcolare şi transmiterea acestora la centrele de evaluare
• 7 august 2013 - Rezolvarea contestaţiilor
• 8 august 2013 - Afişarea rezultatelor finale
• 9 august 2013 - Etapa I de repartizare - pentru angajare pe perioadă nedeterminată
• 14 august 2013 - Etapa a II-a de repartizare - pentru angajare pe perioadă determinată
• 30 august 2013 - Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră.

Mai puteţi citi:

TITULARIZARE 2013 Profesorii vor susţine, marţi, examenul de titularizare

Absenţă masivă la examenul de titularizare din Vrancea

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite