Teatrul din Focşani, solidar cu breasla din ţară. Lăcaşul de cultură îşi oferă scena actorilor opriţi de pandemie să evolueze pe propriul teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teatrul Municipal Focşani
Teatrul Municipal Focşani

Conducerea Teatrului din Focşani a decis să pună la dispoziţie scena de spectacolele pentru trupele care nu pot face acest lucru din cauza COVID-19.

Pandemia de coronavirus a închis pentru mult timp şi instituţiile de cultură din toată ţara. După aproape jumătate de an fără public la teatru, în luna septembrie s-a decis redeschiderea sălilor de spectacole, cu respectarea unor măsuri speciale. Minunea nu a ţinut însă prea mult, iar la începutul lui octombrie, în mai multe judeţe cu cazuri multe de COVID-19, autorităţile au decis din nou închiderea sălilor de spectacole. 

Teatrul din Focşani a scăpat de această restricţie, întrucât virusul a fost ţinut sub control,  iar din solidaritate cu breasla actoricească conducerea lăcaşului de cultură din oraş a decis să pună la dispoziţie propria scenă pentru teatrele care nu mai pot evolua pe “teren propriu”. Iniţiativei i s-a spus frumos “teatru suport”, după modelul spitalelor din ţară care preiau bolnavi de la spitalele care nu mai fac faţă.

“Teatrul românesc parcurge cea mai neagră perioadă din ultimul secol, săli de spectacol închise, actori care nu pot juca, spectatori privaţi de dreptul de a participa la un spectacol de teatru...toate din cauza PANDEMIEI. Dacă nici în momentele de cumpănă nu încercam să uzăm de SOLIDARITATE înseamnă că totul este pierdut pentru BREASLA din care facem parte şi mai ales ne-am îndepărta în mod ireversibil de la tot ce a nutrit întemeietorul teatrului nostru (Maiorul  GHEORGHE PASTIA) cel care a DĂRUIT necondiţionat nu doar FOCSANIULUI ci şi ROMÂNIEI un lăcaş de cultură ce slujeşte de peste 100 de ani CULTURA acestui neam. Aşadar, uşa-i DESCHISĂ dragi colegi de pe tot cuprinsul hârtii teatrale româneşti să jucaţi la TEATRUL MUNICIPAL FOCŞANI, doar în FOLOSUL PUBLICULUI...nu al nostru. Pentru informaţii suplimentare Tel : 0731. 021. 769”, potrivit unui anunţ al Teatrului Municipal Focşani.

Vă mai recomandăm:

Cât costă să se căsătoreşti la Teatrul din Focşani. Cuplurile aleg această locaţie pentru fotografii artistice

VIDEO 105 ani de istorie a teatrului din Focşani. Ce spectacol celebru a fost pus în scenă la inaugurarea lăcaşului de cultură

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite