Taxele percepute de Primărie pentru folosirea bazelor sportive de către copii, eliminate din martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Dumitru, preşedintele AJF Vrancea
Dan Dumitru, preşedintele AJF Vrancea

Dan Dumitru, preşedinte AJF Vrancea, a obţinut promisiunea primarului Bacisnchi că la sfârşitul lunii februarie taxele de la stadion vor fi scoase.

Sportul rămâne şi în 2015 ruda săracă a instituţiilor finanţate de consiliul local municipal. Prezent la dezbaterea bugetului local pe anul 2015, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal a arătat că din parcurgerea proiectului de buget nu se  remarcă  în acest an preocupări pentru investiţii în baze sportive, dar şi faptul că municipiul Focşani este singurul oraş din România care percepe taxe pentru practicarea sporului pe bazele municipalităţii.

„Am constatat că nici la capitolul investiţii nu se spune nimic despre bazele sportive. Mă adresez unui consiliu care a votat în întregime taxe pentru copii la sport, suntem singurul oraş care aplicăm aceste taxe. Ne-aţi promis la Gala Sportului că o să scoateţi aceste taxe, dar vreau să vă atrag atenţia că sportul, în general cel de masă, este pe ultim loc”.

Primarul Bacinschi a spus că în luna februarie, pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local, se va regăsi un proiect prin care vor fi eliminate taxele percepute la bazele sportive din oraş.

„Aceste baze sportive nu sunt ale noastre, ci ale Consiliului Judeţean, date nouă în administrare. Cine investeşte bani în aceste baze este Direcţia de Dezvoltare. Ei şi-au pregătit ceva bani pentru anul acesta, să facă gard la stadionul de la Mîndreşti. Voi iniţia un proiect pentru şedinţa din luna februarie ca acele taxe pentru copii de la stadion să nu le mai plătească nimeni, în condiţiile în care directorul de la Sport are obligaţia de a face un program strict pentru orele de antrenament”, a spus primarul Decebal Bacinschi.

La rândul său, consilierul Bogdan Matişan a ţinut să contrazică faptul că sportul este subfinanţat, precizând că bugetul Clubului sportiv Municipal Focşani este mai mare cu 200.000 de lei decât în 2014.

Mai puteţi citi:

Primăria Focşani pune chirie pe terenurile de fotbal şi tenis din baza sportivă Milcovul Sud

Astfel, pentru închirierea terenului principal de fotbal din baza Sportivă Milcovul Sud se cer 7000 de lei/joc pentru meciurile oficiale din Liga I sau Cupa României iar pentru meciurile oficiale din Liga a II chiria este de 4000 de lei.

Dan Dumitru, preşedinte AJF Vrancea: „Politicul trebuie să colaboreze cu oamenii de sport nu să se implice în organizarea şi activitatea unui club”

Într-un comunicat de presă, Dan Dumitru, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vrancea spune că cei doi consilieri locali desemnaţi de Primăria Focşani pentru a se implica în problemele echipei de fotbal CSM Focşani mai mult au încurcat lucrurile.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite