Sute de focşăneni trăiesc din pescuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare zi, pe balta unui localnic din cartierul Mândreşti, se adună sute de împătimiţi ai pescuitului.De dimineaţă, pescarii din Focşani s-au aşezat cuminţi pe malurile lacului din Mândreşti în aşteptarea "trofeului cel mare".

Unii dintre ei erau nervoşi că în primele ore de pescuit nu prinseră nimic, alţii radiau de fericire şi se mândreau cu juvelnicele pline de crapi şi fitofagi.
Lui Florin Andronic i-a mers de minune până acum. Colegii de "suferinţă" îi spun "profesorul", asta pentru că este un specialist desăvârşit în ale pescuitului.


"Nu vreau să mă laud, dar nu plec de pe baltă până nu prind vreo 5-6 kilograme de crap sau fitofag. Mi-a mers bine în aceste zile şi investiţia de 30 de lei pe zi este infimă cu cât câştig eu pentru că mai şi vând pe la vecini din ce prind. Ziua de pescuit începe la ora 6.00 şi se termină undeva aproape de ora 21.00", spune pescarul.


Vine pe balta din cartierul Mândreşti de cel puţin patru ori pe săptămână şi strânge peste peste 20 de kilograme de peşte într-o săptămână.


"Mi se spune "profesorul" pentru că i-am învăţat pe mulţi tainele pesuitului. Deocamdată nu am niciun elev care să mi întrecut, dar sunt mulţi care pomit", spune "celebrul" pescar focşănean.


"Scap de gura femeii"


Sunt şi pescari ghinionişti. Aceştia au însă, după propriile mărturisiri, şi motivele lor de satisfacţie chiar dacă nu prind nimic.


"Am trei lansete, dar aproape că am adormit lângă ele că nu trage de loc. I-am dat şi la mămăligă, şi la boabă fiartă de porumb, dar se pare că am avut ghinion până acum. E bine că scap de gura femeii. Aici sunt mult mai linişit chiar dacă mai mult cheltuiesc decât să am profit, dar distracţia este cea care contează", recunoaşte Mircea Avram.


"Balta este plină de peşte"

"Când balta este plină de peşte, apar şi pescarii. Lacul se populează cu crap, fitofag şi caras. Pentru ca peştele să ajungă la o greutate de peste cinci-şase kilograme este nevoie de mai bine de trei ani. Trebuie să ai răbdare pentru că balta este plină de peşte", ne-a spus George Ifrim, inginer la ferma "Balta Mândreşti".

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite