Spitalul din Panciu are tomograf, dar va fi funcţional abia din primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Oraşului Panciu a primit computerul tomograf, de ultimă generaţie, achiziţionat cu fonduri de la Uniunea Europeană.

Primarul Iulian Nica precizează faptul că livrarea aparatului are loc în urma semnării, în luna octombrie,  a contractului de furnizare a computerului tomograf, cu societatea Editronic International SRL Bucureşti.

„Tomograful computerizat va fi amplasat în compartimentul de specialitate ce va fi realizat datorită aceluiaşi proiect, prin recompartimentarea şi extinderea corpurilor C3 şi C4 ale clădirii Spitalului Orăşenesc, astfel încât ele să poată funcţiona bine ca şi compartiment tomograf. Lucrările se vor finaliza în primăvara anului viitor. Dorinţa noastră este ca, începând cu luna aprilie 2015 tomograful să fie pus în funcţiune“, afirmă Iulian Nica.

Proiectul „Realizarea spaţiilor necesare funcţionării laboratorului de imagistică medicală compartiment tomograf şi dotarea cu tomograf a ambulatoriului integrat al Spitalului Panciu, judeţul Vrancea” beneficiază de un buget total de 5.208.086,77 lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă 3.965.440,44 lei.

„Investiţia va contribui la stoparea direcţionării pacienţilor din oraş sau din localităţile aparţinătoare către Spitalul Judeţean sau alte unităţi sanitare şi, implicit, reducerea costurilor de deplasare în alte localităţi pentru stabilirea unui diagnostic sau pentru realizarea unei consultaţii care necesită aparatură medicală“, consideră primarul Iulian Nica.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite