Şosea din Vrancea, pericol mortal după ce constructorul a fost izgonit. Gropile de pe marginea drumului ating trei metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul spre Crângul Petreşti este plin de obstacole  FOTO: Ştefan Borcea
Drumul spre Crângul Petreşti este plin de obstacole  FOTO: Ştefan Borcea

Proiectul privind amenajarea Crângului Petreşti din fonduri europene, în valoare de peste 5 milioane de euro, este deja un eşec pentru Consiliul Judeţean Vrancea, care nu a reuşit decât într-o foarte mică măsură să cheltuiască fondurile europene.

Autorităţile judeţene s-au bătut cu pumnul în piept că până 31 decembrie 2015 Focşaniul va avea cel mai frumos spaţiu amenajat pentru recreere, cu un drum perfect până la Crângul Petreşti şi cu piste de biciclete întinse pe vreo cinci kilometri.

Finanţarea proiectului care a beneficiat de fonduri europene în sumă de cinci milioane de euro a fost întreruptă de Uniunea Europeană, urmând ca acesta să se deruleze, dacă se va mai întâmpla acest lucru, din fonduri  de la bugetul judeţean, adică din banii contribuabililor vrânceni.

Aceleaşi autorităţi şi-au luat angajamentul faţă de responsabilii Agenţiei de Dezvoltare Sud Est că până la finele lunii iunie 2016 amenajarea Crângului Petreşti va fi gata, astfel încât să se evite returnarea banilor europeni folosiţi până acum.

Acest termen este însă departe, pentru că de aproape cinci luni nu s-a mai lucrat nimic, proiectul fiind abandonat după ce Consiliul Judeţean Vrancea a reziliat contractul cu asocierea de firme Recon şi Doje, care câştigase proiectul. Astfel că drumul de la Focşani până la Petreşti, de distanţa a patru kilometri, este o adevărată aventură. După ce au tăiat sute de copaci de pe marginea drumului, muncitorii au trecut la lărgirea străzii, au săpat şanţuri, pentru canalizare, dar odată cu conflictul în instanţă dintre beneficiar şi constructor lucrările au fost abandonate.

La fiecare ploaie, şanţurile, adânci de doi-trei metri, lăsate neprotejate, sunt adevărate capcane pentru şoferi. Nu mai vorbim despre drum, care este lin de cratere, drumul spre Petreşti fiind ca o cursă de obstacole pentru şoferi.

"Mai spre cimitirul evreiesc, sunt gropi în asfalt, fără se exagerez, de jumătate de metru. Dacă nu eşti atent să o ocoleşti ai toate şansele să rămâi cu maşina acolo. Nu mai vorbesc de şanţurile de pe marginea drumului, unde sunt cabluri neprotejate. Ni s-a spus în vara trecută că lucrarea dureajă cinci luni, dar se afce acum anul şi nu se întâmplă nimic. Păcat de banii de la Uniunea Europeană, care s-au pierdut şi ei", ne spune un focşănean care face naveta aproape zilnic spre comuna Vînători.

drum crang

Managerul proiectului din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea nu a dorit să ne spună mai multe, solicitându-ne să ne adresăm cu întrebări scrise către instituţie.

La rândul său, reprezentantul constructorului nu vrea să comenteze în nici un fel cine se face vinovat de rezilierea contractului, mai cu seamă că lucrările de construcţie au fost scoase din nou la licitaţie iar firma Recon şi Doje s-a înscris în competiţie pentru obţinerea contractului care are o valoare estimată de 11,7 milioane de lei.

drum crang
drum crang
drum crang
drum crang
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite