Societatea de termoficare vrea să oblige în instanţă firma ENGIE să reia furnizarea gazelor către centrală. Focşănenii, afectaţi de lipsa apei calde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea ENET are datorii de peste 14,5 milioane de lei către furnizorul de gaze naturale, care nu au mai fost plătite din luna februarie.

Rămasă fără gaze naturale de o săptămână, din cauza datoriilor de peste 14,5 milioane de lei către ENGIE, furnizorul care alimentează centrala termică, societatea ENET contraatacă în instanţă.

La Judecătoria Sectorului IV a fost  formulată o cerere de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale, prin care instanţa este solicitată să oblige ENGIE să reia furnizarea gazelor naturale, precum şi să continue furnizarea lor până la sfârşitul sezonului rece 2019/2020.

ENET spune că este unicul producător, distribuitor şi furnizor de energie termică în sistem centralizat şi recunoaşte că din cauza lipsei de lichidităţi s-a aflat în imposibilitatea de a achita facturile de gaz, începând cu luna februarie a acestui an. Din acest motiv, ENGIE a redus la jumătate debitul la gaze iar centrala a funcţionat aşa timp de jumătate de an, până pe 12 septembrie, când s-a decis sistarea totală.

“La data de 11.09 am trimis furnizorului Contractul de Ipotecă Mobiliară înregistrat la 11.09 2019, prin care societatea noastră a constituit o ipotecă mobiliară asupra creanţelor înregistrate, părţile contractante fiind de acord ca ENET să achite cu prioritate această creanţă până la data de 30 octombrie 2019. Cu toate acestea, în 12 septembrie ENGIE a procedat la sistarea  efectivă a furnizării gazelor naturale punând astfel societatea noastră  în imposibilitatea de a mai presta  serviciul de utilitate publică privind furnizarea  apei calde de consum în sistem centralizat şi de a furniza agent termic pentru încălzire în sezonul  rece ce urmează”, se arată în cererea înregistrată de ENET la Judecătoria Sectorului IV.

Reprezentanţi societăţii încearcă în cererea lor să înduioşeze magistraţii care vor judeca această cauză cu faptul că Direcţia de Sănătate Publică a solicitat societăţii să ia toate măsurile  pentru asigurarea apei calde şi a agentului termic în şcoli şi grădiniţe, “pentru prevenirea  în colectivităţile de copii a bolilor cu transmitere aerogenă, digestivă sau a îmbolnăvirilor cauzate de disconfortul termic”.

De menţionat că ENET nu a dorit ca populaţia să afle despre întreruperea gazelor şi a motivat întreruperea apei calde prin faptul că urmează să se facă revizia înaintea sezonului rece.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite