Sesiune de tunsori militare pentru prima zi de şcoală. Cine sunt copiii care au intrat pe mâna soldaţilor din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militarii din Garnizoana Focşani, în colaborare cu Biserica militară "Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul", au făcut bucuroşi mai mulţi copii proveniţi din familii sărace, sprijinindu-i să se pregătească pentru prima zi de şcoală.

Timp de două zile, joi şi vineri, 10-11 septembrie, Fundaţia Capela Militară „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”, constituită la nivelul Garnizoanei Focşani, a venit în sprijinul părinţilor care-şi pregătesc copii pentru începerea noului an de învăţământ.

În curtea unităţii militare a fost amenajat un stand de frizerie, iar în altă încăpere au fost pregătite rechizite şcolare pentru toţi elevii care au intrat pe poarta unităţii.

Din banii strânşi de fundaţie, aproximativ 50 de  elevi s-au bucurat că vor avea ce le trebuie pentru prima zi a anului şcolar, inclusiv o tunsoare corespunzătoare.

image

„Acest proiect reprezintă pentru militarii garnizoanei Focşani enorm de mult: Dorim să fim implicaţi în viaţa comunităţii locale din judeţul Vrancea şi să-i sprijinim pe copii care doresc să meargă la şcoală şi nu au posibilităţi materiale. Alături de proiectul „Pregătire în biserică”, „proiectul „Începe şcoala” se adresează tinerei generaţii, viitorului nostrul Prin aceste proiecte, militarii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată şi ai Brigăzii 8 LAROM, ca un tot unitar, încercăm să fim de folos copiilor defavorizaţi, părinţilor care au probleme materiale sau familiilor cuprinse în programe sociale", a precizat lt.col. Vasile Roman.

image
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite