Românul care şi-a decorat dormitorul cu 800 de cutii de tablă. Le-a strâns în 20 de ani din călătoriile făcute în jurul lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan pavel îşi găseşte liniştea lângă peretele construit din cutii de bere şi suc  FOTO: Ştefan Borcea
Ioan pavel îşi găseşte liniştea lângă peretele construit din cutii de bere şi suc  FOTO: Ştefan Borcea

În apartamentul focşăneanului Ioan Pavel sunt expuse nu mai puţin de 798 de „piese” din întreaga lume aşezate cu multă migală pe un perete înalt de 2,45 metri şi lat de 2,75 metri.

Ioan Pavel, în vârstă de 67 de ani, este inginer constructor la bază, actualmente pensionar, iar această meserie i-a adus enorm de multe satisfacţii de-a lungul timpului, multe din obiectivele ridicate în Focşani purtând amprenta sa.

Pasionat pentru călătorii în afara graniţelor ţării, Ioan Pavel şi-a dezvoltat în timp un hobby mai puţin obişnuit, şi anume acela de colecţionar de doze de bere şi sucuri cumpărate din toată lumea.

Cu acestea, şi-a tapetat un perete întreg dintr-o cameră a apartamentului său.

Bărbatul şi-a folosit din plin abilităţile sale de inginer constructor, şi pe un perete din placaj a aranjat cutiile, fără să le lipească, folosind din când în când câte un cui ca punct de sprijin.

„Nu am avut o idee şi un plan să-mi fac această colecţie. În 1996, am fost în Germania, iar într-o duminică am dat o fugă cu un prieten de-al meu în Belgia şi de acolo mi-am cumpărat o cutie de Kinley, apoi şi alte doze de bere şi suc.  Când am venit acasă nu m-am îndurat să le arunc, ci le-am pus într-un loc bine. Ulterior m-am gândit să-mi fac o colecţie şi am ajuns la 798 de cutii adunate din 25 de ţări, inclusiv din România. Nicio cutie nu este identică cu alta. După 17 ani am reuşit să încarc acest perete. Mie mi-a făcut o deosebită plăcere, şi chiar mă încarc pozitiv când vin aici”, ne spune Ioan Pavel.

cutii bere

Focşăneanul spune că fiecare cutie de suc sau de bere îi aduce aminte de locurile pe care le-a vizitat din Germania, Italia, Spania, Elveţia, Anglia, Ungaria, Finlanda, Norvegia sau Danemarca.

Pasionat de tenis de câmp

Pe lângă colecţia de doze de bere şi suc, Ioan Pavel colecţionează autografe celebre, fiind posesorul a peste 200 de autografe, din care aproximativ 150 de la sportivi.

Se laudă că deţine autografele a 14 jucători care au fost Nr. 1 în tenis. De altfel, Ioan Pavel este şi un jucător de tenis pasionat, adunând nu mai puţin de 70 de trofee câştigate, în special în campionatele rezervate veteranilor.

cutii

„Ca să glumesc puţin, pot spune că am ajuns să-l egalez pe Nadal la numărul de trefee. Sunt un semiprofesionist, însă întotdeauna am păşit cu drag în teren. Aparent, tenisul este un sport extrem de banal, însă în realitate, pentru a ajunge un jucător bun trebuie să fii dotat cu multiple calităţi fizice şi psihice. Trebuie să gândeşti mai ceva ca un şahist atunci când te aflii în teren. Este un joc foarte complex”, spune focşăneanul.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite