Revoltă în Cartierul Sud din Focşani împotriva tăierii copacilor GALERIE FOTO-VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copacii au fost marcaţi pentru tăiere
Copacii au fost marcaţi pentru tăiere

Locuitorii din cel mai mare cartier al municipiului Focşani, Sud, se află de două zile într-un adevărat război cu autorităţile locale după ce au aflat că sute de copaci urmează să fie tăiaţi.

Primăria Focşani urmează să demareze în câteva zile un proiect european de peste zece milioane de euro. Practic, se are în vedere reabilitarea, modernizarea şi extindere de spaţii publice şi spaţii verzi pe o arie de 1200 hectare, cu o populaţie de 20000 de locuitori.

Prin urmare, vor fi demontate construcţiile metalice puse de cetăţeni pe spaţiile publice, vor fi doborâţi arbori şi vor fi defrişate gardurile vii degradate.

Copacii au fost marcaţi pentru tăiere
Copacii au fost marcaţi pentru tăiere
Copacii au fost marcaţi pentru tăiere

CLICK aici pentru imagini

Oamenii spun că sunt de acord cu proiectul Primăriei, însă nu şi cu doborârea copacilor.

„Au distrus pădurile, iar acum distrug şi copacii care ne oxigenează. I-au marcat şi vor să-i taie. Copacii au fost plantaţi de noi acum 30-40 de ani. Şi aşa nu se poate respira aici în Sud din cauza mirosurilor de la complexele de animale, iar pe căldura ne refugiam sub copaci să mai respirăm şi noi", ne-a declarat Georgeta Vrînceanu, locatar de pe strada Constructorului.

Vor să dea primăria în judecată

Oamenii spun că au strâns până acum sute de semnături şi au depus un memoriu la primărie prin care cer încetarea tăierii copacilor.

„Ne gândim să angajăm un avocat şi să intentăm proces Primăriei. Noi am zis că suntem de acord să se facă toaletarea copacilor, să-i taie pe cei strâmbi, să pună gazon, să fie demontate gardurile de fier, dar nu vrem să fie tăiaţi copacii la rând", ne-a spus şi Iustin Dulvară, locatar al Cartierului Sud.

Ca urmare a reacţiei oamenilor, în cursul zilei de ieri municipalitatea a făcut un pas înapoi.

Astfel, o echipă de muncitori de la Direcţia de Dezvoltare a încercuit cu vopsea roşie o bună parte din copacii care urmau să fie tăiaţi, iar primarul Decebal Bacinschi a venit în zonă şi le-a spus oamenilor că nici 40% din copacii care erau programaţi pentru tăiere nu vor mai fi doborâţi.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite