Proiectul „Vrancea Curată“ mai primeşte o gură de oxigen de la Uniunea Europeană pentru continuarea investiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Vrancea este beneficiarul unui contract de peste 40 de milioane de euro, pentru realizarea de depozite de deşeuri în judeţ.

Deşi lucrarea a început în urmă cu şapte ani şi ar fi trebuit finalizată demult, situaţia trenează. În timp ce autorităţile dau vine pe  edilii care refuză să treacă în domeniul public al Consiliului Judeţean terenuri pentru depozite, în timpul acesta, gunoaiele din judeţ sunt duse la Tecuci.

În Vrancea a fost închis şi ultimul depozit care mai funcţiona iar ce este sigur în acest moment este faptul că şi depozitul de la Tecuci va fi închis la vară.

Deşi termenul realizării investiţiei din Vrancea a trecut de mult,  Nu mai comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu a anunţat că România va primi mai departe finanţare de la UE pentru continuarea proiectelor de mediu, dar şi pentru alimentarea cu apă, în total 11 la număr, în valoare de 500 de milioane de euro.

Printre proiectele care vor primi finanţare mai departe de la Uniunea europeană este şi Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor Vrancea.

„Prin deciziile adoptate am facilitat continuarea acestor proiecte, începute în perioada 2007–2013, în actuala perioadă de programare. Sunt proiecte esenţiale pentru dezvoltarea României şi îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor", a precizat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Proiectele de management al deşeurilor vor contribui la reducerea dimensiunilor depozitelor de deşeuri prin integrarea activităţilor de separare, colectare, transport, tratare, reciclare şi eliminare. De asemenea, se are în vedere închiderea sau reabilitarea depozitelor non-conforme cu standardele europene.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite