Procuratorul de păduri Gică Duţă, ales în consiliul de administraţie al Romsilva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Duţă
Gică Duţă

Acesta este şeful Ocolului Silvic Focşani, fost subsecretar de stat la Ministerul Pădurilor se judecă cu statul după ce a primit în mod dubios peste 1.400 ha de pădure în baza unei hărţi de la 1877.

În luna aprilie, Gică Duţă a susţinut interviul pentru o funcţie de membru în consiliul de administraţie al Romsilva, iar zilele trecute acesta a fost promovat în această funcţie.

Demn de menţionat este faptul că silvicultorul vrâncean are pe rol mai multe dosare în care se judecă cu Romsilva pentru un teren dobândit în calitate de procurator şi mai apoi de cumpărător al unor drepturi litigioase de la o prahoveancă.

Acesta a obţinut în mod dubios 1400 de hectare de pădure. Concluziile echipei de control a Regiei Naţionale a Pădurilor, care în 2010 l-a verificat pe Gică Duţă în acest caz sunt relevante.

„În calitate de funcţionar public, o importantă obligaţie de serviciu era aceea de a păstra integritatea fondului forestier proprietatea publică a statului. A acţionat însă în interes personal", concluzionează Valeriu Georgescu, şef serviciu în cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor, într-un raport de control întocmit în august 2010.

Mai puteţi citi:

Dosarul „moşierului” Gică Duţă, repus pe rol la Judecătoria Adjud

Curtea de Conturi acuză edilii din Tănăsoaia de fals în împroprietărirea „moşierului” Gică Duţă cu 1423 de hectare de pădure


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite