Procesul lui Marian Oprişan de la Judecătoria Cluj Napoca, pentru fapte de corupţie, intră într-o fază nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea va fi judecat după Noul Cod de Procedură Penală. La ultima şedinţă de judecată din data de 20 februarie s-au audiat alţi martori şi s-a dat un nou termen, pentru data de 17 aprilie.

Procesul de corupţie de la Judecătoria Cluj Napoca al preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, intră într-o fază nouă. Astfel, la termenul din data de 20 februarie, la finalul şedinţei, judecătorul a dat un nou termen pentru data de 17 aprilie.

Potrivit site-ului Judecătoriei Cluj-Napoca, procesul se va judeca la acelaşi complet P4, după Noul Cod de Procedură Penală. Asta înseamnă că şeful Consiliului Judeţean Vrancea se va putea bucura de dispoziţiile legii mai favorabile, conform noilor modificări în materie penală.

 1

În procesul în care Oprişan este învinuit, judecătoriii vor să afle cum s-au cheltuit 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar şi cum s-a achiziţionat Complexului turistic Căprioara.

Conform procurorilor DNA, care au trimis acest dosar la instanţă în 2006, 41 de drumuri comunale au fost pietruite după ce Consiliul Judeţean Vrancea a primit, în 2004, de la Ministerului Transporturilor suma de 1,9 milioane de dolari dintr-un împrumut extern.

Materialul de urmărire penală indică faptul că mai multe drumuri comunale au fost pietruite fără ca acest lucru să fie necesar, unele dintre lucrări au fost executate în mod fictiv sau incomplet, deşi banii au fost plătiţi de către CJ Vrancea aproape în avans.

DNA a reţinut la momentul trimiterii în judecată un prejudiciu de 1,5 milioane euro în dauna Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului (MTCT), alţi circa 600.000 euro în dauna Consiliului Judeţean şi aproape 75.000 euro, sumă cu care ar fi prejudiciat bugetul Guvernului.

Mai puteţi citi:

Cum fuge „hăituitul” Oprişan, de şapte ani, de justiţie, în „Dosarul Căprioara”: prefecţi amnezici, poliţişti aroganţi cu instanţa, primari audiaţi cu forţa

Foştii prefecţi Dragoş Mircea şi Ion Oprea, amnezici la Cluj în procesul lui Marian Oprişan

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite