Prioritate de sezon pentru edilii Focșaniului: scena și petrecerea de Revelion. Buget consistent alocat momentului festiv

0
0

Consilierii locali din Focșani au votat o rectificare de buget în care s-au alocat sume importante pentru evenimente dedicate sfârșitului de an. Banii provin de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Focșaniul se pregătește de Revelion FOTO: Ștefan Borcea
Focșaniul se pregătește de Revelion FOTO: Ștefan Borcea

În vreme ce în țară și în lume subiectele principale ale comunităților și guvernelor pe agenda zilnică se referă la modul cum va fi rezolvată criza energetică, astfel încât populația să depășească cu bine iarna care vine, la Focșani primarul are grijă de ce se va întâmpla cu petrecerea de Revelion.

Pentru că anul trecut a avut parte de o surpriză "neplăcută" din partea aleșilor locali din majoritatea politică PNL-USR, care nu au fost de acord decât cu jumătate din suma propusă pentru artificii, fapt pentru care a renunțat de tot la petrecerea dintre ani, anul acesta primarul Cristi Misăilă vrea să-și ia revanșa cu vârf și îndesat.

Iar pentru acest lucru se folosește de fondurile primite de Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia", instituție care funcționează în subordinea Primăriei, care a obținut de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației o sumă de peste 3 milioane de lei, din impozitul de 2% încasat în prima parte a anului, bani acordați pentru instituțiile culturale care funcționează în subordinea autorităților locale.

Teatrul din Focșani este o instituție subvenționată de la bugetul municipiului și de fiecare dată s-a plâns că are nevoie de bani pentru proiectele sale culturale, dar și pentru lucrări de investiții.

De această dată, conducerea instituției a lucrat la o listă de priorități pentru a cheltui banii într-un fel banii alocați, având în vedere că la sfârșitul anului sumele neutilizate se vor întoarce la bugetul național. Prin urmare, s-a gândit în mare un program bazat pe petreceri.

Cei mai mulți bani vizează achiziționarea unei scene, care ar costa un milion de lei, organizarea unei petreceri de Revelion în centrul orașului, pentru care s-a propus 150.000 de lei, sau o manifestare intitulată "Serbările Iernii", pentru care s-au alocat 50.000 de lei.

Tot Teatrul Municipal este însărcinat cu organizarea manifestărilor legate de Ziua Națională a României, pe 1 Decembrie, având în acest sens un buget de 100.000 de lei, sau pentru organizarea unei sărbători dedicate vinului, care ar urma să aibă loc în prima săptămână din octombrie și unde unde se vor cheltui 50.000 de lei.

Deși se anunța o ședință de consiliu local cu scântei, având în vedere discuțiile de anul trecut, aleșii locali nu au comentat foarte mult pe subiect și au aprobat întocmai sumele propuse, așa cum și-a dorit primarul.

Pe lista achizițiilor teatrului se mai află un pian Steinway & Sons în valoare de 150.000 de lei. 

Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite