Primele teste cu noul aparat pentru depistarea infecţiei cu Covid-19 vor fi realizate pentru bătrânii de la Căminul de Vârstnici Odobeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La DSP Vrancea se fac primele teste
La DSP Vrancea se fac primele teste

Aparatul a fost achiziţionat de direcţia de sănătate Publică, din fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi a început deja să lucreze

De joi, 16 aprilie, a început efectuarea testelor pentru depistarea infecţiei cu noul COVID-19, cu aparatul RT-PCR din dotarea Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, adus de Ministerul Sănătăţii. 

Se vor analiza probele recoltate de către personalul medical din cadrul spitalelor Adjud şi Focşani de la pacienţii cu simptomatologie specifică.

"Specialiştii DSP vor recolta probe de la pacienţii simptomatici din a 12-a şi a 13-a zi de carantină.
Aparatul poate asigura testarea vrâncenilor, pentru a reuşi să depisteze în timp util pacienţii infectaţi cu noul tip de coronavirus, pentru ca, ulterior, dacă este cazul, să primească îngrijirile necesare. Tot astăzi, se vor lua probe de la 47 de vârstnici internaţi la Căminul de bătrâni din Odobeşti, care au fost contacţi direct cu un pacient deja confirmat infectat cu COVID-19. De asemenea, a fost trimisă documentaţia, spre avizare către Ministerul Sănătăţii, pentru ca în perioada următoare să poată fi testat personalul medical vrâncean aflat în prima linie, în luptă cu acest virus", potrivit DSP Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite