Primarii din Vrancea vor adoptarea unui Cod Administrativ. Problemele lor, dezbătute în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 45 de primari din judeţul Vrancea s-au întâlnit vineri la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România, filiala judeţeană şi au transmis problemele cu care se confruntă reprezentanţilor judeţului Vrancea în Parlamentul Romaniei si  reprezentanţilor autorităţilor judeţene, prezenţi la întâlnire.

Cea mai discutată problemă a fost cea privind desele modificari legislative în domenii importante de activitate  si transpunerea in practica a acestora.

La dezbateri  au fost prezenţi în calitate de invitaţi deputatii Halici Nicuşor si Bîrlădeanu Dragoş, senatorul Toma Cătălin, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Ionel Cel-Mare, prefectul Hornea Sorin –Ionel-Florin.  Întâlnirea a fost moderată de către Moscu Stefan, preşedintele Filialei Judeţene Vrancea a Asociaţiei Comunelor din România.

În cadrul Adunării Generale a Filialei Judeţene a ACOR Vrancea au fost, de asemenea, supuse dezbaterii şi votului membrilor raportul de activitate pe anul 2016, bilanţul contabil şi raportul cenzorului privind auditul financiar şi certificarea situaţiilor financiare ale Filialei Judeţene Vrancea a Asociaţiei Comunelor din România pe anul 2016, prezentarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017.

image

A fost ales cenzorului asociaţiei pentru perioada 2017-2020 şi s-a stabilit numărul membrilor Consiliului Director în vederea asigurării unei reprezentativităţi echitabile a tuturor zonelor geografice şi a tuturor curentelor politice ale primarilor, reprezentanţi ai comunelor membre ale Asociaţiei. 

Edilii din judeţ şi-au expus în cadrul şedinţei şi probleme privind salarizarea personalului din administratia publica, angajarea asistentilor medicali in scoli, necesitatea adoptarii unei Cod Administrativ pentru care se vor căuta soluţii în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România ce are loc la Bucureşti în perioada 19-22 februarie.

image

”Am satisfacţia deplină a unei reuniuni care s-a derulat exact aşa cum trebuie să se desfăşoare o întâlnire eficientă de lucru. Pe lângă problemele prezentate de fiecare coleg primar, am avut un real schimb de bune practici, pe care îl completăm cu susţinerea lor la Bucureşti. Am convingerea că problemele cu care mergem acolo îşi vor găsi rezolvarea la nivelul Guvernului, astfel încât îmbunătăţirea actului administrativ şi dezvoltarea satului românesc  să fie una sănătoasă. Vom avea şi întâlniri cu premierul Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltarii , doamna Sevil Shaidehh şi alţi reprezentanţi ai anumitor instituţii centrale şi sunt încrezător, atât în determinarea noastră de a susţine problemele judeţului Vrancea, cât şi în capacitatea celor din Guvern de a fi deschişi la rezolvarea acestora”, a mai precizat Stefan Moscu.

La Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România de la Bucureşti, judeţul Vrancea va fi reprezentat de o delegaţie formată din 31 primari, care va fi condusă de către Moscu Ştefan, preşedintele Filialei Judeţene Vrancea.


 

image
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite