Premieră medicală la Focşani. Atac vascular cerebral ischemic acut, tratat printr-un tratament neexperimentat până acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intervenţia a fost realizată la Focşani
Intervenţia a fost realizată la Focşani

Joi seară, cadrele medicale de la Spitalul Judeţean ”Sf. Pantelimon” din Focşani au realizat, în premieră, o intervenţie foarte dificilă.

O femeie care a suferit un atac vascular cerebral, ajungând la spital într-o situaţie critică, a fost salvată joi seara de medicii de la Spitalul de Urgenţă din Focşani.

Aceştia au aplicat un tratament trombolitic intravenos pacientei, iar intervenţia medicală, la care au participat nu mai puţin de patru medici şi trei asistente.

Tromboliza intravenoasă este eficientă pentru tratamentul pacienţilor cu accident vascular cerebral  ischemic acut în primele patru ore şi jumătate de la debutul simptomatologiei în absenţa contraindicaţiilor.

Tromboliza constă în injectarea continuă în perfuzie, timp de o oră, a unei substanţe fibrinolitice (Actilyse),  în doză calculată în funcţie de greutatea pacientului. 

spital

”Echipa medicala mixtă a dus la bun sfârşit procedeul, cu rezultate clinice spectaculoase. Felicitări doamnelor doctor Teodora Conoro, Cristina Teodora Ciocan şi doamnelor asistente Jeni Paraipan, Camelia Eşanu şi Carmen Prisăcaru pentru curaj şi reuşită! Felicitări doamnelor doctor Dana Mariana Dincă, medic şef UPU, şi Mariana Buleu, medic şef Neurologie, pentru asigurarea condiţiilor optime pentru diagnosticarea promptă şi pentru administrarea tratamentului trombolitic în cazurile selectate!”, a scris, pe Facebook, medicul cardiolog Valentin Ochean, directorul medical al spitalului.

Din acest an, Spitalul Judeţean din Focşani se numără printre cele 41 de spitale din ţară unde se poate face tromboliză intravenoasă pentru pacienţii cu accident vascular cerebral (AVC) acut. Accidentul vascular cerebral este una dintre cauzele principale de deces în România.


 

spital
Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite