Patinoarul de la Focşani şi alte şase patinoare din ţară au intrat în vizorul Curţii de Conturi a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Achiziționarea și instalarea patinoarelor s-a realizat fără respectarea dispozițiilor legale în domeniul achizițiilor publice şi a fost făcută la preţuri supraevaluate", se arată în raportul Curţii de Conturi

Controalele efectuate de urtea de Conturi a României în privinţa investiţiilor derulate de Ministerul Tineretului şi Sportului, cu referire direct la cele şapte patoniare construite în anul 2009, printre care şi parinoarul de la Focşani, au scos la iveală numeroase nereguli.

Curtea de Conturi reclamă că repartizarea investiţiilor în teritoriu, din venituri care vin de la contribuabili, s-a făcut discreţionar, fără o fundamentare riguroasă, fiind cheltuiţi aproximativ un million de euro.

În raport nu se fac nominalizări, dar se specifică foarte clar că valoarea investiției (500.000-600.000 lei/patinoar, respectiv 140.000 euro) nu a fost stabilită în baza unui studiu efectiv al pieței sau a unui studiu de fezabilitate, ci a reprezentat o valoare arbitrară ce nu a putut fi justificată de nici una dintre persoanele cu răspundere din MTS și din unitățile care au efectuat achiziția.

"S-au înregistrat o serie de nereguli atît în ceea ce privește organizarea și derularea procedurilor de achiziție a patinoarelor, cît și referitoare la achiziționarea altor bunuri pentru dotarea patinoarelor. Achiziționarea și instalarea patinoarelor s-a realizat fără respectarea dispozițiilor legale în domeniul achizițiilor publice şi a fost făcută la preţuri supraevaluate", se arată în raportul Curţii de Conturi a României.

Inaugurat cu mare tam - tam în luna decembrie a anului 2009,în timpul ministeriatului Sorinei Plăcintă, senator de Vrancea, patinoarul din cadrul Complexului Sportiv „Unirea" stă cu lacătul pe uşă, gheaţa artificială fiind acoperită de praf pe timp de vară şi de bălţi toamna.

Lipsa de personal şi condiţiile meteo nefavorabile sunt principalele motive pentru care patinoarul nu a funcţionat mai mult de trei luni.

Ministerul Tineretului şi Sportului a alocat 140000 de euro pentru construirea patinaorului de la Focşani, pe care însă nu au păşit mai mult de 300 de clienţi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite